Tule tekemään kesän parasta tapahtumaa Hämeen maaseudulle 10.7.!

Tule mukaan tekemään tunnetuksi hämäläistä ruoantuotantoa, omia tuotteitasi tai kohdettasi Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumaan 10.7.2021.

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma haluaa tehdä tunnetuksi hämäläistä ruoka-alan osaamista, tuotteita ja kohteita sekä tarjota kuluttajille mahdollisuuden tutustua hämäläiseen ruoantuotantoon ja -tuottajiin avoimilla tiloilla. Tarkoituksena on, että tapahtumassa maanviljely, ruoantuotanto ja paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri tuodaan esiin monipuolisella ja kiinnostavalla tavalla. Tapahtuman aikana kohteilla on loistava mahdollisuus markkinoida myös omaa kohdettaan ja myydä tuotteitaan.

Vuonna 2019 tapahtumaan osallistui 35 hämäläistä maatilaa ja tapahtumavieraita kävi neljän tunnin aikana tuhansia. Viime kesänä tapahtumaan oli ilmoittautunut ennätykselliset 50 kohdetta, niin avoimia maatiloja, kuin muita paikallisia ruoka-alan kohteita; elintarvikeyrityksiä, kesäkahviloita kuin pienpanimoita. Tapahtuma jouduttiin koronatilanteen johdosta kuitenkin perumaan.

”Toivomme todella, että epidemiatilanne tulevalle kesäksi helpottaa ja pääsemme tapahtumaa taas vuoden tauon jälkeen rakentamaan. Se olisi jo viides kerta tapahtuman historiassa”, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Miten ja ketä mukaan?

Oletko maanviljelijä, ja haluat kertoa elinkeinostasi? Leivotko Hämeen parasta vehnäleipää, valmistatko maakunnan maittavinta makkaraa, sahtia tai juustoa? Onko sinulla maaseudun vetovoimaisin kyläkauppa, kahvila, suoramyyntitila tai muu matkailukohde, joka tarjoaa paikallisia lähiruokaherkkuja? Oletko ammattikalastaja, puutarhuri tai mylläri, ja haluat tuoda toimintaasi esiin tai myydä omia tuotteitasi? Löytyykö ravintolastasi sesongin herkkuja paikallisista raaka-aineista valmistettuna?

”Kaikilta tapahtumakohteilta odotamme aitoa halua hyödyntää omassa toiminnassaan mahdollisimman pitkälti alueen omia resursseja, vastuullisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi ravintoloiden osalta sitä, että raaka-aineet hankitaan mahdollisimman läheltä. Tällä haluamme samalla vaikuttaa positiivisesti niin ympäristöön, kulttuuriin kuin alueen elinvoimaisuuteen”, taustoittaa Karita Toivanen. Tapahtuma on osa Taste of Häme -verkoston yhteistyötä.

Jos haluat tulla mukaan rakentamaan kesän parasta tapahtumaa, ilmoittaudu mukaan nyt!


Ilmoittaudu mukaan:

Huomioithan, että kaikkien kohteiden tulee olla auki tapahtumapäivänä 10.7. klo 11.-16.00 (vähintään). Mikäli olet avoinna pidempään tai lisäksi vaikkapa sunnuntaina, ilmoitathan myös siitä tietolomakkeella (linkki alla). Tapahtumaan voit ilmoittautua mukaan 27.6.2021 saakka.

  1. Täytä kohdetietosi täällä (ilmoittautuminen tapahtumaan päättynyt 28.6.) ja lisäämme / täydennämme tietojasi Taste of Häme -sivuilla (löytyy myös nimellä: www.avoimetmaatilat.fi  ).
    – Sivustot ovat auki jo nyt, muokkaamme tietoja tapahtumaan sopiviksi.
    – Mitä aiemmin lisäät tietosi, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua itse tapahtumaan (ilmoittautumisaika päättyy 31.5.2021).
  2. Ilmoittautumisen yhteydessä laita muutama kuva kohteestasi osoitteeseen karita.toivanen@mtk.fi Samalla annat luvan kuvien käyttöön tapahtumamarkkinoinnissa (lisäämme tietosi, kun kuvasi ovat meillä). Mikäli kohteestasi löytyy jo kuvia, voit ohittaa tämän kohdan.

Muuta huomioitavaa:

Muista yhteistyö alueen muiden kohteiden ja toimijoiden kanssa! Jos et itse avaa ”omia oviasi”, tarjoa tuotteitasi myyntiin, vaikka naapurille tai tarjoudu muuten avuksi – tekemistä riittää varmasti. Mikäli sinulla on tuotteita, joita haluaisit päästä myymään johonkin tapahtumakohteista, laita viestiä ja suunnitellaan! Onnistuu varmasti. Huomioithan kuitenkin, että myytävät tuotteet sopivat tapahtuman ajatukseen paikallisuudesta.

Ideoita omaan päivää voit käydä hakemassa vaikkapa täältä: Opintomatka Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlille 

Tiedotamme lisää tapahtumajärjestelyistä touko-kesäkuun aikana.

Lisätietoja:
MTK Häme ry / Kasvua Hämeessä -teemaohjelma
Karita Toivanen
p. 040 723 8801
karita.toivanen@mtk.fi

Ota seurantaan myös somekanavamme @tasteofhame