Kiipula Gardens & Miinantori, Janakkala

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Miinantori sijaitsee keskeisellä paikalla Kiipulantien varressa, uudessa Nurmela-rakennuksessa. Miinantorilta löydät puutarhan sesongin tuoreet tuotteet: kukat, kasvihuonevihannekset sekä avomaan luomuvihannekset. Kahvilassa on tarjolla kahvia ja virvoitusjuomia, makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä kevytlounasta ja jäätelöä.

Oman laajan vihannesvalikoiman lisäksi Miinantorilla myydään lähituottajien tuotteita: luomuryynejä, -hiutaleita ja -rouheita, luomukananmunia, hunajaa, kylmäpuristettuja mehuja ja leipää. Tuotevalikoima vaihtelee saatavuudesta riippuen.

Miinantorilla on myynnissä laaja valikoima persoonallisia lahjatavaroita ja käyttöesineitä. Täällä suositaan pienyrittäjien ja lähiseudun käsityöläisten tuotantoa sekä Kiipulassa oppilastyönä valmistettuja tuotteita.

Miinantorin kahvilan yhteydessä toimii myös pieni kotieläinsuoja, jonne näkee kahvilan puolelta ikkunan lävitse. Ennestään tutut kanit, kanat ja viiriäiset ovat saaneet seurakseen riikinkukkoja, joita voi tulla ihastelemaan Miinantorin ikkunasta aukioloaikoina. Kesällä eläimet nähtävissä ulkotiloissa.

Avoinna ympäri vuoden, katso tarkemmat aukioloajat kohteen omilta sivuilta.

 

Kiipulan tuotanto:

Kurkku ja tomaatti

Kurkun ja tomaatin taimet istutetaan maaliskuun alussa. Satoa vihanneksista korjataan huhti-toukokuusta aina lokakuulle saakka. Kasvihuonevihannekset toimitetaan tuoreeltaan kolme kertaa viikossa suoraan Miinantorille, lähiseudun ruokakauppoihin ja tukkuun.

Luomua avomaalta

Vihanneksia kasvatetaan noin yhden hehtaarin alalla, marjoja noin 0,25 hehtaarilla, hedelmiä noin 0,2 hehtaarilla, sidontapajua noin 0,1 hehtaarilla ja maanparannuskasveja noin yhdellä hehtaarilla. Luomuun siirtyminen alkoi vuonna 2010. Vihannekset on myyty luomuna vuodesta 2013 ja marjat ja hedelmät vuodesta 2015 alkaen.

Kukkia arkeen ja juhlaan

Kiipulan floristit sekä kukka – ja puutarhakaupan opiskelijat tekevät tilauksesta kukkasidontaa arkeen ja juhlaan kuten esimerkiksi onnittelukimput, osanottokimput, surulaitteet ja ristiäiskoristelut.  Miinantorilta löydät myös valmiskimppuja, asetelmia, ruukkukukkia ja istutuksia joka sesonkiin.

Ryhmävierailut:

Tapahtumien yhteydessä kasvihuoneisiin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Tutustumiskierroksia järjestetään ryhmille myös muina aikoina ennakkovarauksesta. Tutustumiskierroksilla esittellään ajankohtaiset viljelykasvit ja viljelymenetelmät. Kierroksen voi päättää vaikkapa Miinantorille kahville ja ostoksille.  Ota yhteyttä ja sovi oma esittelyaikasi! 

Yhteystiedot

Kiipulantie 507, 14200 Turenki

Kiipulan puutarha
Ylipuutarhuri Henni Koskimäki
puh. 050 3003 753
henni.koskimaki@kiipula.fi
Miinantori
puh. 040 4563 185
miinantori@kiipula.fi