Lepaan viini- ja puutarhatila, Hattula

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Lepaalla on pitkät perinteet viinin valmistuksessa. Kirkkoviine­jä valmistettiin jo 1900-luvun alussa ja kun puutarhaoppilaitos aloitti toimintansa vuonna 1912, kuului marja- ja hedelmäviinien valmistus tärkeänä osana Säilykeoppi-nimiseen oppiaineeseen. Nykyisin Lepaa on maan johtava hedelmäviinialan koulutus- ja kehitysyksikkö, jossa on vuodesta 1995 lähtien tuotettu ti­laviinejä, siidereitä, liköörejä ja tisleitä. Vuosituotanto on noin 17 000 litraa.

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan. Viinimyymälästä voi ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Myymälän yhteydessä toimii myös kahvila ja tilaviinibaari. Viinibaarissa on mahdollista nauttia maisteluannos kiinnostavasta viinistä ennen ostopäätöksen tekoa tai tilata koko pullo ja nauttia siitä hyvässä seurassa vaikkapa myymälän aurinkoisella terassilla.

Kahvilapalvelut, pieni ruokakauppa, tilaviinipuoti ja puutarhakauppa palvelee ympäri vuoden. Katso lisätietoja kohteen omilta sivuilta.

Muuta:

Puutarhaopetuksen historiaan voi tutustua yläkerrassa sijaitsevassa puutarhamuseossa. 

Pihapiirissä palvelee myös Lepaan Savipaja ja Lepaa Golf.

Tutustu Lepaan viini- ja puutarhatilan toimintaan ruokamatkalla Hämeessä -videolta

 

Yhteystiedot

Viinitilantie 12 14610 Lepaa