Päijät-Hämeen Retki-info Avoimet maatilat -Taste of Häme! 2024

Vuorossaan kahdeksas Avoimet maatilat -Taste of Häme! päivä on tuloillaan. Nappaa retki-info Päijät-Hämeen alueelle ja suunnittele oma retkipäiväsi.

ORIMATTILA

Sipilän maitotila 🐄 Haukisuontie 55, Orimattila.
Sipilän maitotilalla pääset tutustumaan navettaan ja lypsyrobotin toimintaan. Näe laiduntavia lehmiä ja maatilan työkoneita. Kahviosta herkkuja makean nälkään. Maistiaisia tilalla tarjoaa Valio sekä HK Scan.
Kuivannon maatalous- ja urakointipäivä 🚜 Kuivannontie 650, Orimattila.
Kuivannon keskusta täytyy monenlaisista koneista ja laitteista. Osallistu arpajaisiin ja lounasta lähibaarissa. Ota puksujuna konepäiviltä Sipilän maitotillalle ja näe samalla kaksi kohdetta.
Loma-Lassila 🐐 Hietanantie 67, Orimattila.
Monipuolisella Loma-Lassilan tilalla tuotetaan vuodenmaitoa, tarjotaan mökkimajoitusta, lapsille maatilaleirejä sekä kotieläinpiha täynnä eri eläimiä. Päivän aikana maksullista talutusratsastusta ja kärryajelutusta poneilla. Vohvelikahvilasta herkkuja ja myynnissä tilan omia vuohenmaitotuotteita.
Kyöstilän tila 🥩 Orimattilantie 259, Orimattila.
Kyöstilän tilalla tuotetaan luomumaitoa sekä harjoitetaan naudanlihantuotantoa. Tapahtumapäivänä tarjolla nälkäisille isännän Kyösti-burgereita. Oman tilamyymälän lisäksi paikalle saapuu liuta muita pientuottajia myyden omia tuotteitaan.
Haaralan tila 🌾 Haaralantie 50, Orimattila.
Haaralan tilalla sijaitsee rouhea lifestylekauppa jonka valikoimissa mm. Haaralan Hunajatehtaan hunajaa, Carhartt-vaatteita, Traeger-grillit, By Benson -puutarhatyökaluja sekä mm. Stanleyn, Dickiesin, Leathermanin, Ernstin ja Mechanixin tuotteita. Tapahtumapäivänä grilli kuumana ja rakenteilla oleva hyötypuutarha ja kasvihuone nähtävillä.
Valkilan tila 🌾Sivintie 23, Orimattila.
Tule tutustumaan viljatilan elämään ja ylläty maaseudun monipuolisuudesta! Kiipeä koneiden kyytiin, tee kierros nykyaikaisessa viljankuivaamossa, tao nauloja sepän kanssa ja tietysti herkuttele tilan nuorten pop-up lettukahvilassa vatsasi täyteen herkkuja. Tapahtumapäivänä myynnissä tilan jauhot, ryynit ja hiutaleet, lähitilan ternimaitoa. Pop-up lettukahvilasta lettuja sekä sepän pajan tuotteita.

HARTOLA

Karhulan tila 🐂 Karhulantie 96, Hartola.
Karhulan tilalla emolehmät laiduntavat vasikoiden kanssa perinnebiotooppi laitumilla. Tilalla myös pienimuotoista luomu avomaavihannesten ja kukkien kasvatusta. Tapahtumapäivänä tarjolla oman tilan burgereita ja kahvilan herkkuja. Myynnissä naudanlihatuotteita, leikkokukkia ja avomaan vihanneksia.
Pohjolan kartano🥩 Pohjolantie 35, Hartola.
Pohjolan kartanossa kasvatetaan emolehmiä ja viljellään viljaa kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Keväällä avatusta tilamyymälästä kotiin viemisiksi tilan omia naudanlihatuotteita ja monipuolisesti lähialueen tuotteita. Lapsille monenlaista puuhaa ja mm Farmous-rata.

KÄRKÖLÄ

Laihon-lammas 🐑 Myllykyläntie 398, Kärkölä.

Laihon lampaalla kasvatetaan pääsääntöisesti kotimaisia lammasrotuja. Tapahtumapäivänä pääset näkemään lajityypillistä elämää viettäviä lampaita ja paimenkoiria työssään. Pihasta voi bongata myös kanoja, ankkoja ja maatalouskoneita. Myynnissä tilan omia tuotteita.

HOLLOLA JA HÄMEENKOSKI

Tuloiselan marjatila ja kesäkauppa 🍓 Lammintie 120, Hämeenkoski.
Hanki kesän marjat Tuloiselasta samalla kun nautit kahvilan herkuista kesäterassilla. Kesäkaupassa laaja valikoima lähituottajien tuotteita.
Huljalan tupala 🥕 Vanhatie 239, Hämeenkoski.
Huljalassa kasvatetaan avomaanvihanneksia ja valkuaiskasveja, sekä kyyttölehmiä. Kierros Huljajan helvetin perinnebiotoopissa klo.12.30. Myynnissä tilan tuotteita.
Kinnarin tila 🌾Soramäentie 1, Hollola.
Kauratila jossa myös oma kauramylly. Viehettävässä kahvila/tilamyymälässä tarjossa suolaisia ja makeita herkkuja. Myynnissä myös muiden pientuottajien tuotteita. Tilalla kasvatettavat suomenhevoset myös rapsuteltavina.
Niipalan tila 🌱 Kirkkotie 16, Hollola.
Niipalan yhteisömaatilalla mahdollista tutustua mm. rotaatiolaidunnukseen, yhteisökasvimaahan ja viherkatteiden käyttöön. Pihapiirissä tavattavissa erilaisia eläimiä. Lettukahvilassa tarjolla erilaisia herkkuja ja tilan tuotteita myynnissä.
Ainoa Winery 🍷 Rekolanpolku 65, Lahti.
Hedelmäviinejä metsämarjoista valmistava viinitila. Tapahtumapäivänä ilmaisia tutustumiskierroksia viinin valmistukseen ja tuotantoon klo.10,12,14 ja 16. Oman myymälän ja kesäterassin lisäksi paikalla pientuottajia myymässä omia tuotteitaan.

ASIKKALA JA PADASJOKI

Keinuhongan tila 🍔 Keinuhongantie 54, Padasjoki.
Viljatila jossa lähiruokapuoti, tilaravintola sekä Suvimarja lifestyle sisustuspuoti. Nauti ruokaa ja juomaa viihtyisällä terassilla. Lapsille leikkipiha ja rapsuteltavana lampaita ja pupuja.
Leikkokukkatila Loisto 🌻 Kopsuontie 278, Asikkala.
Loistossa viljellään leikkokukkia vastuullisesti avomaalla ilman torjunta-aineita. Kaudella 2024 tilalla istutetaan myös uutta monivuotisten koristepuiden, -pensaiden ja perennojen puutarhaa. Tapahtumapäivänä mahdollisuus tutustua tilan toimintaan, tehdä ostoksia kukkakioskissa ja nauttia kahvilan antimista. Paikalla muitakin myyjiä.
Mattssonin luomumarjatila 🍓 Hilliläntie 141, Asikkala.
Mattssonin tilalla kasvatetaan puhtaita ja laadukkaita luomumarjoja. Tilalla sinua palvelee tilapuoti ja lettukahvila. Ihastele navettaparven pientä tilamuseota ja syötä pupun poikasille voikukanlehtiä.
Pihamaan panimo🍷 Siltatie 12, Asikkala.
Pihamaan tilalla tuotetaas siidereitä, oluita, marjaviinejä, sahtia, kuohuviinejä, limonadeja ja erilaisia sesonkijuomia. Juomat valmistetaan tilalla kasvatetuista aineksista. Tilapuodissa myynnissä panimotuotteiden lisäksi marjoja ja vihanneksia. Kahvilasta vasta leivottuja herkkuja.
Perttulan tila/Asikkalan juustola 🐄 Vähimaantie 119, Asikkala.
Perttulan tilalla tuotetaan maitoa ja jalostetaan siitä tuotteita omassa juustolassa. Päivän aikana pääset tutustumaan niin navettaan kuin juustolaankin. Pihasta voit bongata kanoja ja maatalouskoneita. Kahvilasta paikallisen kyläyhdistyksen leivonnaisia ja kotiin viemisiksi juustolan omia tuotteita.

IITTI

Mukulan luomumarjatila 🍓 Mukulantie 49, Iitti.
Luomumarjatila perinnemaisemissa Utajärven rannalla. Tilalla kasvatetaan mansikoita ja terveellisiä haskap-marjoja. Tapahtumapäivänä ohjattuja kierroksia marjaviljelmillä ja tilan historiasta. Nähtävillä myös tilan keittiöpuutarha, vanhoja rakennuksia sekä harvinaisia järviruo’osta tehtyjä rakenteita. Tilapuodista oman tilan marjoja ja muita tuotteita sekä muiden pientuottajien tuotteita. Kahvilasta saatavilla pientä purtavaa.
Iitin maatilatori /Farmers Market 👩‍🌾 Kymeenrannantie 1, Iitti.
Iitin maatilatori on perinteikäs kotimaisten herkkujen navetta jossa on noin 150 lähi- ja pientuottajan tuotteita myynnissä. Löydät maatilatorilta mm. hilloja, juustoja, mehuja, pienpanimoiden tuotteita, lähimyllyn jauhot ja suurimot, lisukkeita, kastikkeita, tuoretta leipää ja leivonnaisia, hunajaa, tuoretta lihaa&kalaa, säilykkeitä, gluteenittomia tuotteita, vihanneksia ja vaikka mitä!