Koe maaseutu sydänjuuria myöten
Kinnarin tila

Kinnarin tila syntyi jo kauan sitten Vesalan vainioille aikaan, jolloin Ruotsi hallitsi ja Abc-kirja vasta kirjoitettiin. Läpi noitavainojen, köyhien sotaisten aikojen, Kinnarin tilan pitkät miehet ja heidän vahvat naisensa toteuttivat tilan ydintarkoitusta, maanviljelyä. Vahvan panoksensa Kinnarin isännät antoivat myös itsenäistyvälle Suomelle ja sen jälleenrakentamiselle…(Kinnarin tila 2019).

Kinnari on 350 vuotta vanha sukutila, joka sijaitsee Hollolan Vesalassa, viljavainioiden keskellä, vain pyrähdys Lahden kaupunkialueesta. Isäntäparin unelmana on säilyttää Kinnarin tila elinvoimaisena sukupolvilta toisille ja toimia osana arvokasta suomalaista puhdasta elintarvikeketjua.

Tilalle saavuttaessa vastaan astelee reippain askelin tilan nykyinen emäntä Terhi Kinnari, joka on yhdessä miehensä Teemun kanssa jo tilan neljästoista isäntäpari. Terhin panos emäntien helminauhassa näkyy suurelta osin tilamyymälän hoidossa ja matkailuelämysten, myynnin ja markkinoinnin parissa ja toki kodin arjen askareissa.

Tilan isäntä Teemu taas vastaa viljan viljelystä, jauhamisesta ja kauppojen yhteistyöstä sekä hoitaa metsiä ja muita maatilan toimia. Viljelykierrossa on vuosittain ohraa, vehnää, kauraa, ruista, öljykasveja sekä heinää. Tilan mailta löytyy luonnonsuojelualue sekä vapaaehtoisia suojelualueita.

Rukiinkerääjät (kuva kinnarintila.fi)

Elämyksiä ja kokemuksia

Tänä päivänä Kinnarin tila tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kokea aito maaseutu ja maalaistalon tunnelman elämysten ja kokemusten kautta. Matkailijat, niin läheltä kuin kaukaa, ovat tärkeä osa tilan toimintaa.

-Kokeminen voi olla vaikkapa maistiainen vanhojen taikinaliinujen pohjilta kerättyyn juureen leivottua ruisleipäämme tai istahtaminen tunnelmalliseen kahvilaamme. Kesällä meillä pääsee rapsuttelemaan tilalle kesänviettoon saapuvia eläimiä, kertoo Terhi Kinnari.

Tunnelmallinen tilamyymälä Pioni ja Piironki tarjoaa elämyksiä niin silmille kuin makuhermoille. Myymälästä löytyy kauniit sisustus- ja puutarhatuotteet sekä tilan omat jauhotuotteet ja paikan päällä leivotut leivonnaiset ja piparit. Myynnissä on myös muita suomalaisten pientuottajien lähiruokatuotteita. Ostosten lomassa voi istahtaa tunnelmalliseen kahvilaan, nauttien itse leivottuja suolaisia ja makeita herkkuja sekä jäätelöitä.

Kinnarin tilalla on mahdollista tuntea maaseutu ja sen aitous sydänjuuria myöten!

 

 

Kinnarin tilan isäntäpari Teemu ja Terhi Kinnari