Yhteystiedot
Täältä löydät Kanta- ja Päijät-Hämeen ruoka-alan kehittämishankkeet ja niiden toimijat.
Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti
Hankkeen tehtävänä on edistää Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokasektorin tunnettuutta, kehitystä sekä yhteistä tekemistä monipuolisen tiedotuksen sekä erilaisien tilaisuuksien ja tapahtumien kautta. Hankkeessa tehdään näkyväksi alueen ruokajärjestelmä, ja luodaan edellytyksiä ruokamaakuntaimagon vahvistumiselle sekä ruokamatkailun kasvulle. Hanke on osa Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -teemaohjelmaa, joka on strateginen kehittämishanke ja jota toteuttaa MTK Häme, ProAgria Etelä-Suomi, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus sekä Koulutuskeskus Salpaus eri kehittämishankkeiden kautta. Hankkeen kotisivut ovat www.kasvuahameessa.fi
PÄIVI RÖNNI, toiminnanjohtaja
MTK Häme ry
+358 40 5634074
paivi.ronni@mtk.fi
MTK Hämeen toiminnanjohtajana toimiva Päivi on ruokamarkkinoihin perehtynyt agronomi (MMM), joka on juuriltaan täysverinen hämäläinen.
Erilaisten verkostojen johtamisesta kannuksensa hankkinut Päivi osaa kuunnella, keskustella ja innostaa.
Työkokemusta on kertynyt monipuolisista kehittämistehtävistä maatalouden, lähiruuan ja luomun parista. Vapaa-ajallaan Päivi keittää, kokkaa ja liikkuu luonnossa.
OUTI KYÖSTILÄ, hankekoordinaattori
MTK Häme ry
+358 400450018
outi.kyostila@mtk.fi
Hankekoordinaattorina toimiva Outi on vahvan maatalousyrittäjä-taustan omaava hämäläistynyt satakuntalainen Orimattilasta
Outilla on talouspuolen koulutus ja hankekoordinaattorin työn lisäksi hän toimii yrittäjänä Kyöstilän luomutilalla puolisonsa kanssa. Tilalla lypsetään luomumaitoa, sekä myydään luomunaudanlihaa omassa tilapuodissa. Monipuolista osaamista löytyy myös sisällöntuottamisesta sosiaaliseen mediaan.
Maaseudun elinvoimaisuus ja lähiruoka on lähellä tämän valokuvaavan ja vanhaa taloa remontoivan hankekoordinaattorin sydäntä.
Elinvoimainen Maatila Elina II
Hankkeen tavoitteena on kehittää johtamisosaamista sekä maatilakokonaisuuden hallintaa ympäristövaikutuksineen.
Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki maatilayritykset, jotka toimivat Hämeen, Kaakkois-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan ELY-keskuksien alueilla. Tutustu Elinvoimainen maatilatalous II hankkeeseen täällä.
Kestävä RuokaHäme
Hankkeen tarkoituksena on aktivoida kanta- ja päijäthämäläisiä ruokasektorin toimijoita kestävään ruokatuotantoon ja erityisesti siitä viestimiseen. Hanke lisää Kanta- ja Päijät-Hämeen elintarvikealan mikro- ja pk-yritysten tietoisuutta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteista, tuottaa uutta osaamista sekä auttaa verkostojen löytämisessä ja tarvittavien kehittämistoimenpiteiden käynnistämisessä. Tutustu Kestävä RuokaHäme -hankkeeseen täältä.
Tuula Repo
Pro Agria Etelä-Suomi
Voimaa puutarhayritysten osaamiseen Vopu
Hankkeessa parannetaan Etelä-Suomen avomaapuutarhatilojen toimintaedellytyksiä ja kannattavuutta. Hankkeen toiminta suuntautuu avomaan puutarhaviljelyosaamisen kehittämisen lisäksi jatkojalostus-, tuotteistamis- ja markkinointiosaamisen kehittämiseen. Tutustu Voimaa puutarhayritysten osaamiseen – Vopu -hankkeeseen täällä.
HANKE ON PÄÄTTYNYT 31.8.2018
Marja Kallela
ProAgria Etelä-Suomi
Luomussa vara parempi
Hankkeen tavoitteena on lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä, lisätä yhteistyötä, osaamista ja kokeilukulttuuria koko ruokajärjestelmässä sekä parantaa olemassa olevien digisovellusten ja -tekniikoiden tuottaman tiedon hyödyntämistä. Tutustu Luomussa vara parempi -hankkeeseen täällä.
HANKE ON PÄÄTTYNYT 31.12.2021
Hukka-hanke
Hankkeen tavoitteena on parantaa herneen, härkäpavun ja makealupiinin viljelyn kannattavuutta ja luoda toimiva tuotantoketju sekä tähdätä valkuaisomavaraisuuden kohentamiseen kaikkia osapuolia edesauttavin menetelmin. Tutustu Hukka-hankkeeseen täällä.
HANKE ON PÄÄTTYMÄSSÄ
HANKKEEN LOPPUSEMINAARI TO 10.3.2022
Hämäläinen lähiruokadialogi – lähiruokaa kestävästi kauppaan ja kuluttajalle
Hankkeen tavoitteena on löytää käytännönläheisiä ratkaisuja lähiruuan saatavuuden parantamiseen keskittyen erityisesti lähiruokatuottaja-vähittäiskauppa-kuluttaja arvoketjun yhteistyöhön. Toimijoiden yhteistyöllä haetaan ratkaisuja paikallisten markkinoiden kehittämiseksi Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Hankkeessa esitetään ratkaisumalleja lähiruokatuottajan ja vähittäiskaupan tilaustoimitusprosesseihin sekä havainnollistetaan tulevaisuuden ruokakuluttajien tarpeita. Tutustu hankkeeseen täällä.
Sanna Lento
Hämeen ammattikorkeakoulu
Lue lisää täältä:
Muut ruokasektorin hankkeet ja toimenpiteet
Muuta:
Rekisteriseloste_Kasvua Hämeessä_uutiskirje