Bioenergian opintomatka Saksaan ja Itävaltaan

Opintomatkalla tutustumme Welsin energiamessujen lisäksi useisiin käytännön bioenergiakohteisiin.  Matkareittimme kulkee eteläisen Saksan puolelta Itävaltaan upeisiin alppimaisemiin läpi pienten alppikylien ja kuuluisien laskettelukeskusten. Matkaoppaana toimii Erkki Holma, jolla on erinomaisen hyvä ja pitkäaikainen kokemus saksankielisistä alueista sekä laaja tuntemus bioenergiaan ja maatalouteen liittyvästä tekniikasta.

Matkaohjelma (muutokset mahdollisia)

Tiistai 3.3.2020

Lähtö Helsinki Vantaa lentoasemalta klo 7.50 AY1401, lento saapuu Mücheniin klo 9.30.
Müchenistä lähdetään bussilla lentokentältä klo 10.30 ensimmäiseen vierailukohteeseen.

Johann Aringerin tila, Leite 1, 83569 Vogtareuth.
Tilalla on Sauterin biokaasulaitos ja tuotantorakennusten katot täynnä aurinkopaneeleita. Sauterin biokaasulaitoksessa lietteen sekoittaminen tehdään kierrättämällä lietettä pumpun avulla ja silloin vältytään sekoituslaitteistolta, joka on kuluva ja hankalasti korjattava osa. Ajo Simbach am Inn-kylään hotelliin, jonne saavutaan noin klo 17.00. Kylä sijaitsee Saksan puolella lähellä Itävallan rajaa.

Keskiviikko 4.3.

Hotellilla aamiainen. Lähtö klo 8.30 ja tutustuminen Itävallan puolella Braunau am Inn-kaupungissa ja sen ympäristössä toimivaan konerenkaaseen. Braunau Maschinenring on rakennuttanut useita hakkeella toimivia lämpölaitoksia ja myy kiinteistöille lämpöä. Lämpölaitosten hakehuollosta ja toiminnasta huolehtivat konerenkaaseen kuuluvat osakastilat kukin vuorollaan.

Matka jatkuu Loryhofin maatilamatkailutilalle Wippenhamin kylään, missä nautimme lounaan. Tilan vanha isäntä on tunnettu bioenergian puolestapuhuja vuosikymmenien ajan. Tutustumme vanhaan yläitävaltalaiseen maatilan pihapiiriin, saksalaiseen Bavarian lämpökeskukseen ja kuulemme poppelin kasvatuksesta. Loryhofin pelloilla kasvatetaan nopeakasvuista poppelia ja tilan rakennukset lämpiävät hakkeella. Uusiutuvaa energiaa saadaan myös auringosta. Loryhofin tilalta lähdemme seuraavalle kohteelle, jossa tutustumme maatilalla olevaan biokaasulaitokseen. Päivän viimeisenä kohteena on majoituspakkamme Aspachin kylän hotelli. Hotellissa on Hargassnerin lämpölaitos ja hotellin omistaja esittelee sen.

Torstai 5.3.

Hotellilla aamiainen. Lähdemme hotellista Euroopan suurimmille bioenergiamessuille kohti Welsiä klo 8.00. Tutustumme messuihin ja illalla klo 17.00 lähdemme ajamaan Ramsaun kylään, perille saavumme klo 19.00 ja majoittaudumme. Ramsaun kylä on tunnettu talviurheilukeskus. Majoitumme toimivalla maatilalla, joka myös majoittaa turisteja.

Perjantai 6.3.

Nautimme aamiaisen ja klo 10.00 lähdemme ajamaan Münchenin lentokentän suuntaan. Matkalla poikkeamme Werfenwengin bioenergiakylään, jossa tutustumme kylän monipuolisiin bioenergiaratkaisuihin. Nautimme kylässä myös lounaan. Münchenin lentoasemalle saavumme noin klo 16.30. Lento Suomeen lähtee klo 18.40 ja saapuu Helsinkiin klo 22.15.

Linkkejä:
Matkareitti
Energiamessut

Matkan hinta sisältää:
-Finnairin lennot: Helsinki – München – Helsinki
-opas/tulkki asiantuntija Erkki Holma
-bussimatkat ohjelman mukaan
-messulippu energiamessuille
-majoitus kahden hengen hotellihuoneissa, kaksi henkilöä/huone, sisältää aamiaiset

Matkan varausmaksu: 300 euroa/hlö laskutetaan tammikuussa 2020
Loppumaksu laskutetaan ennen matkalle lähtöä

Matkan kohderyhmä: Pirkanmaan Ely-keskusalueen viljelijät. Koska kyseessä on pienen osallistujamäärän opintomatka, ensisijaisesti otetaan mukaan vain 1 hlö/tila. Jos paikkoja on, muut voivat osallistua ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkalla tarvitaan passi tai EU-henkilötodistus. Matkalla ryhmän käytössä on pikkubussi, jossa on huonosti tilaa isommille matkalaukuille. Siksi suositellaan vain lentolaukun mukaan ottoa.
Edellytämme, että matkustajalla on matkavakuutus, joka korvaa peruuntumisesta aiheutuvat kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkatoimisto PT Matkat, Tapiontie 4, 34800 Virrat. Matkatoimistolla on oikeus perua matka korvauksetta, mikäli sitä ei makseta määräpäivään mennessä. Asiakas menettää silloin maksamansa maksun/maksut.
Tapahtuman ajankohta: 03.03.2020 07:30 – 06.03.2020 22:30
Lähiosoite: Saksa ja Itävalta
Hinta: 800 € / hlö sis. alv n.30 €

Ilmoittautumiset ja lisätiedot