Materiaalit

Tämä on tietopankki hämäläisestä maataloudesta ja ruokatuotannosta. Kokoamme sivulle ajankohtaista tietoa Kasvua Hämeessä sekä muun verkostomme tuottamasta materiaalista, joka voi kiinnostaa juuri sinua!    

Hämeen maatalous vuonna 2021

Hämeen maatalous on koottu yhteen esitykseen vuodelta 2021. Hämeen maatalouden tilastolukuihin vaikutti hieman Iitin kunnan liittyminen Päijät- Hämeeseen vuoden 2021 alusta. Tästä maakunnan vaihdoksesta johtuu Hämeen maatilojen lukumäärän kasvu. Maatiloja Hämeessä oli vuonna 2021 3401 kpl. Tiloista 1747 on Kanta-Hämeen puolella ja 1654 kpl Päijät-Hämeen maakunnassa. Suomen maatiloista 7,6 % sijaitsee Hämeen Ely-keskuksen alueella.

Luonnontuotteiden taloudelliset hyödyntämismahdollisuudet ja metsien luomusertifiointi mhy Päijät-Hämeen alueella

Raportti liittyy ”Luomukeruualueilta euroja Päijät-Hämeessä”- hankkeeseen, joka toteutettiin 1.1.2019 – 30.6.2021. Raportissa kerrotaan luonnontuotealasta ja luonnontuotealan tilanteesta Päijät-Hämeessä, esitellään viisi luonnontuotetta ja kerrotaan niiden hyödyntämismahdollisuuksista, sekä pohditaan luomukeruualueiden sertifioinnin hyötyjä ja motivaatiota metsänomistajille.

Kaikki materiaalit