Mikä maatiaiskana – kanakuulutus etsii uusia alkuperäisrotujen säilyttäjiä

Suomalaisilla maatiaiskanoilla on ollut oma säilytysohjelma vuodesta 1998. Säilytysohjelman tavoitteena on monimuotoisuuden vaaliminen ja maatiaiskanakantojen rotupuhtauden ylläpito. Maatiaiskanakantojen säilyttäjiä koskee säilytysohjelman velvollisuudet, joiden noudattamista muun muassa asikkalalainen Ada Heinonen pitää tärkeänä kanakantojen säilyvyyden ja tulevaisuuden kannalta.

Suomalainen hamppu matkaa Hausjärveltä maailman ääriin

FoodFarm perustettiin viime vuonna myyntiorganisaatioksi suomalaiselle elintarvike- ja öljyhampulle, jolle on laajaa kansallista ja kansainvälistä kysyntää ennen ensimmäisen sadon valmistumistakaan. FoodFarmille hamppua tuottava Trans Farm on tätä ennen kasvattanut hampunsiemeniä viljelemistä varten Suomen ja maailman markkinoille noin kymmenen vuoden ajan, mutta nyt hamppua alettiin viljellä ja markkinoida myös elintarvikkeiden raaka-aineeksi.

Maailmanvalloitusta, puhtautta, mehiläisten ja ihmisten hyvinvointia

Hikiän tuottaa ja myy maailmalle puhtainta ja korkealuokkaisinta hunajaa ja propolista. Liiketoiminta keskittyy tällä hetkellä pääasiassa Aasiaan sekä Keski- ja Kauko-Itään, mutta tavoitteena tulevaisuudessa on laajentaa myyntiä myös Eurooppaan. Pelkkää bisnestä hunajan tuottaminen ei kuitenkaan ole. Yrityksellä on vahvat arvot ja tavoitteet mehiläisten ja luonnon pelastamisessa.

Pekkolan Bäätelöä – totta kai!

Pekkolan tilan kesän 2020 huippujuttu ja uutuustuote oli ehdottomasti Bäätelö, eli tutummin omasta lampaanmaidosta valmistettu jäätelö. Tätä vielä melko tuntematonta herkkua valmistettiin kesän 2020 sesonkiin nyt ensimmäistä kertaa, yhteistyössä Sarkasen tilan kanssa, ja se sai heti loistavan vastaanoton – eikä ihme, onhan Bäätelö pehmeän täyteläinen, ja se vie kielen kertakaikkisesti mennessään!