Avoimet maatilat – Taste of Häme -tapahtuma tulee taas la 13.7.2024 klo.11-16!

Avoimet maatilat -tapahtumapäivänä pääset tutustumaan hämäläisiin maatiloihin sekä ruoka/juoma-alan yrityksiin. Toinen toistaan mielenkiintoisimmissa kohteissa pääset näkemään maatilan eläimiä, työkoneita, satokasveja sekä jututtamaan tilallisia. Voit nauttia paikanpäällä tiloilla valmistettuja kahviherkkuja tai ostaa kotiin viemisiksi uniikkeja lähiruokatuotteita.  Tapahtumapäivä on taas perinteinen heinäkuun toinen lauantai, eli 13.7.2024 klo 11-16! Merkkaa päivä siis jo kalenteriisi ja lähde tutustumaan koko perheen kanssa hämäläiseen maaseutuun ja lähiruokatarjontaan! Rullaa alas kohteisiin->

Hämäläinen maatila tai muu lähiruokakohde, lähde ihmeessä mukaan tapahtuman kohteeksi!

Päivä on aivan huikea kokemus! Näytetään  yhdessä mistä suomalainen ruoka tulee ja millaista on maatalous tavallisilla tiloilla ympäri Hämettä.

Ilmoittaudu kohteeksi nyt!

Lue lisää tapahtumasta

Kohteet kartalla Briefly in English

Tutustu kohteisiin

Löytyi 39

Karhulan tila, Hartola

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Karhulan luomutilalla Hartolan Pohjolan kylässä pääset tutustumaan laiduntaviin emolehmiin vasikoidensa kanssa. Päivän aikana tilalla palvelee angus-burgerkoju sekä pieni pop up kahvila. Myynnissä nurmiruokittua anguslihaa kokolihatuetteista makkaroihin sekä avomaankasviksia ja -leikkokukkia.

Kuivannon maatalous- ja urakointipäivä, Orimattila

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Toistamiseen vietämme Kuivannon maatalous- ja urakointipäivää keskellä Kuivannon kylää. Konekentällä on nähtävillä runsaasti maatalouskoneita, paloauto ja rekka-autoja. Paikalla myös arpajaiset. Lisäksi läheisessä baarissa mahdollisuus Buffet- ruokailuun.

Pohjolan kartano, Hartola

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Pohjolan Kartano on Hartolan Pohjolan kylässä sijaitseva emolehmä- ja kasvinviljelytila. Tila on perustettu vuonna 1779 ja sijaitsee kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Tilan päärotuina on Charolais ja Limousin. Kartanon väentupaan on keväällä 2024 avattu tilamyymälä, jossa myydän tilalla kasvatettua pihvilihaa ja muita lähialueen tuotteita.

Valkilan tila, Artjärvi

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Tule tutustumaan viljatilan elämään ja ylläty maaseudun monipuolisuudesta!
Kiipeä koneiden kyytiin, tee kierros nykyaikaisessa viljankuivaamossa, tao nauloja sepän kanssa ja tietysti herkuttele tilan nuorten pop-up lettukahvilassa vatsasi täyteen herkkuja.

Sipilän maitotila, Orimattila

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Sipilän tilalla tuotetaan luomumaitoa 115 lypsylehmän voimin. Tule kierrokselle lehmien kotiin eli navettaan, ihastelemaan laiduntavia eläimiä, tutkimaan maatilan työkoneita sekä herkuttelmaan pihakahvilaan. Valio tarjoilee vieraille maistiaisia ja HK Scan makkaraa.

Maitoa Montolasta, Lammi

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Tule ja koe aito luomumaitotila, jonka lähtökohtana on eläinten fyysinen ja henkinen hyvinvointi. Päivän aikana pääset ihmettelemään eläimiä ja ihastelemaan modernin maitotilan miljöötä. Lounasta ja kahvilaherkkuja tilan Villi lehmä pop-up ravintolasta ja puodista. Livemusiikkia ja monenlaista puuhaa lapsille sekä aittaelokuvateatteri.

Ilolan maatilamatkailu ja ratsastuskoulu, Valkeakoski

Avoinna: Lauantaina klo 11-18, Sunnuntaina klo 11-15

Ilolan maatilamatkailu ja ratsastuskoulu tarjoaa monenlaista toimintaa ja nähtävää Metsäkansan maalaismiljöössä. Maatilamatkailua jo vuodesta 1983 lähtien tarjonneelta tilalta löydät majoitustoiminnan lisäksi maatilan eläimiä, ratsastuskoulun, Wanhan aseman kaffilan ja ravintolan, pienen lähipuodin sekä luomuviljeltyjä peltoja.

Setälä-Eerolan tila, Tuulos

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Setälä-Eerolan tila sijaitsee Tuuloksen historiallisessa kirkkomaisemassa. Tila käyttää vain parasta ekologiaa ja puhdasta alkutuotantoa tulevaisuuden turvaamiseksi. Lihanautojen kasvatuksen lisäksi tilalla viljellään uudistavan viljelytekniikan mukaan.

Panimo OlutMylly, Forssa

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Tervetuloa vierailemaan, oluelle tai ostoksille OlutMylly pienpanimolle Forssaan. Panimolla valmistetaan laadukkaita Mylläri-pienpanimo-oluita laajalla kattauksella perheyrityksen voimin. Voit nauttia Mylläri- valikoiman oluita paikanpäällä Taproomissa ja kesäterasilla tai tehdä ostoksia puodista mukaan. Tarjolla myös kahvia, teetä, kahvileipää sekä jäätelöä.

Sivu 1 / 5

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä