AVOIMET MAATILAT – TASTE OF HÄME

Koko Hämeen oma lähiruokatapahtuma, Avoimet maatilat – Taste of Häme,  keräsi tänä vuonna noin 10 000 lähiruoan ystäviää vierailulle kohteisiimme. Ihan mahtavaa!

Valtava KIITOS kaikille vierailijoille ja tietenkin kohteillemme ovien avaamisesta!

Lähiruoka kiinnostaa ihmisiä ja se lämmittää sydäntämme, siksi Avoimet maatilat – Taste of Häme järjestetään taas ensi vuonnakin heinäkuun toisena lauantaina eli 8.7.2023! Päivämäärän voit merkata jo nyt kalenteriisi!

Moni hämäläinen tila ja muu pientoimija suoramyy tuotteitaan ympäri vuoden, kannattaakin katsastaa tämä kohteet alla olevasta listauksesta ja käydä heidän omilla kotisivuillaan tai somekanavillaan tarkistamassa ajankohteiset aukiolot.

 

 

Lue lisää

Kohteet kartalla Briefly in English

Tutustu kohteisiin

AllRavintolaAvoin maatilaKanta-HämeMuut kohteetPäijät-Häme
Kyöstilän tila, Orimattila

Kyöstilän tila, Orimattila

Kyöstilän tila – Luomusydämellä maitoa ja naudanlihaa Orimattilan Villikkalasta.

Tervetuloa Avoimet maatilat -kohteeseen Orimattilan Villikkalan kylään. Kyöstilän tilalta lähetetään luomumaitoa meijeriin Riihimäelle ja myydään Kyöstilän luomunaudanlihaa tilan omassa farmipuodissa.


Koiskalan kartano, Lahti

Koiskalan kartano, Lahti

Koiskalan Kartano on toimiva, nykyaikainen luomutila keskellä Lahtea, jonka päätuotantosuunta on viljan ja palkokasvien viljely sekä suomenlampaiden kasvatus. Tilalla panostetaan laadukkaaseen tuotantoon myös ympäristönäkökohdat huomioon ottaen.

Mäkirinteen tila, Hämeenkoski

Mäkirinteen tila, Hämeenkoski

Mäkirinteen Tilalla pääset nauttimaan erilaisten aistien tuottamista elämyksistä ja hyvinvointipalveluista luonnon ja eläinten keskellä. Tilan toiminnan päätavoitteena on tarjota asiakkailleen rauhallinen ympäristö ja miljöö, jossa omalle itselle suodaan tilaa ja aikaa tavanomaisesta arjesta irtautumiseen. Palveluita on tarjolla kaiken ikäisille, myös erityisryhmille.

Metsälän tila, Lammi

Metsälän tila, Lammi

Tämä tila on ylpeästi hieman erilainen pieni maatila, Hämeen sydämessä Hämeenlinnan Lammilla. Metsälän Tilalla kasvatetaan ajatuksella ja arvostuksella luonnonlaidun lihaa; lähiniityillä ja metsälaitumilla kasvanutta kotimaista suomenlammasta. Luonnonlaitumien hoito kuuluu olennaisena osana lampaiden sekä hevosten tehtäviin ja tilan väki haluaakin palauttaa tilan vanhat osittain metsittyneet hakamaat takasin loistoonsa. Kotiseutumme kulttuurimaisema on nykyään yksi Suomen valtakunnallisesti tunnustetuista arvokkaista maisema-alueista. Lampaiden lisäksi tilalla käyskentelee hevonen ja poni, kanoja ja kalkkunoita koiria ja kissoja, kaneja sekä mehiläisiä. Metsälän tila haluaa tuoda esiin lampaan lihan monipuolisuutta, myös helppona arkiruokana. Ei vain pääsiäisen sesonkituotteena.
Häme Highland Honey, Hämeenlinna

Häme Highland Honey, Hämeenlinna

Häme Highland Honey - herkut löydät Alhaisten luontotilalta! Noin vuodesta 1855 Alhaisten tilalla Hämeen Järviylängöllä, Kalvolan metsäkulmalla on kasvatettu metsää, viljelty peltoja ja nautittu luonnon antimista. Uusi sukupolvi tuo aina uudet kujeet. Luonnon- ja riistanhoito sekä mehiläiset ovat nykyisin tilan toiminnan keskiössä. Peltojen kukkakaistat, vesilintuja kuhisevat kosteikot, lehmät ja lampaat laitumella, oma METSO-suojelualue sekä riistaystävällisesti hoidetut metsät ovat kansainvälisen Wildlife Estate -tunnuksen arvoinen kokonaisuus. Pienikin tila voi tehdä paljon luonnon vuoksi!

Ori panimo & Tislaamo, Orimattila

Ori panimo & Tislaamo, Orimattila

Ori Panimo & Tislaamo on piskuinen maaseutupanimo Herkkumäellä, Orimattilan Terriniemessä. Panimo ja myymälä sijaitsevat vanhassa tallirakennuksessa keskellä idyllistä Porvoon jokilaakson maalaismiljöötä. Panimolla valmistetaan erityyppisiä käsityöläisoluita, muita alkoholijuomia sekä alkoholittomia virvoitusjuomia. Herkkumäellä sijaitsee myös tunnelmallinen hyvinvointistudio, Juurruttamo.

Haaralan tila, Orimattila

Haaralan tila, Orimattila

Tervetuloa tutustumaan YouTubestakin tutun Haaralan tilan koneisiin ja tilakeskukseen.

Haaralan tila on luomuviljanviljelyyn erikoistunut maatila, jonka tilakeskus sijaitsee Orimattilan Pakaalla. Pelloillamme kasvaa luomuviljelyksessä vehnää ja kauraa reilun 300 hehtaarin alalla. Tilalla sijaitsee myös vanhassa navettarakennuksessa amerikkalaisen Carhartt-vaatemerkin myyntiin keskittynyt lifestylekauppa.
Hongola Gård/Honkolan Kartano, Urjala

Hongola Gård/Honkolan Kartano, Urjala

Hongola Gård on luomukarjatila Pirkanmaan Urjalassa, jossa kasvatetaan Black Angus -karjaa eettisin ja ympäristöystävällisin menetelmin. Kartanon metsälaitumilla on kasvatettu karjaa 300 vuotta. Samoilla laitumilla Black Angus -naudat liikkuvat vapaina keväästä syksyyn. Tilan Black Angus -naudat syövät pelkästään luonnonmukaisesti kasvanutta niittyruohoa. Se tarkoittaa, että liha on korkealaatuista niittylihaa, englanniksi ”grass fed beef”.
Kampin tila, Kormu

Kampin tila, Kormu

Kampin Tila sijaitsee Kanta-Hämeessa Lopella, Kormun kylässä kauniissa maalaismiljöössä.

Tilamme päärakennus on seissyt paikoillaan jo vuodesta 1851 saakka ja on ollut meidän omistuksessamme vuodesta 2004 heinänviljely- ja hevostilana. Nykyisin niityillä vaeltelee myös alpakoita ja tuotamme niiden villoista lankaa. Alpakoiden naapureina tilallamme asustelee lampaita ja vuohia, poneja, kanoja, kalkkunoita, ankkoja sekä marsuja ja kolme kissaa. Pihan vahdin virkaa toimittavat lempeä jätti, irlanninsusikoira Conan sekä perheen uusin tulokas, saksanpaimenkoira Popi.

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä