Euroja elintarvikeviennistä – Vientiseminaari

Paikka: Team Finland -talo, Porkkalankatu 1, Helsinki
Aika: Keskiviikko 11.12.2019 klo 10.-12.30

Tuntuuko elintarvikeviennin kenttä kaaokselta, josta on vaikea saada otetta? Haluatko määrittää omat askelmerkkisi kohti menestyksekästä vientiä? Vientiseminaarissa kokoamme yhteen alan keskeisimmät toimijat ja nostamme esiin kokemus- ja tutkimuspuheenvuoroja strategiseen vientiin liittyen. Tavoitteena on, että yritys pystyy päivän puheenvuorojen avulla kirkastamaan ja selkeyttämään oman vientipolkunsa, sen vaiheet ja löytämään apua polun porttien avaamiseen.

Food from Finland -ohjelman, MTK:n ja Ruokaviraston yhteinen vientipolkupäivä on suunnattu erityisesti elintarvikeviennistä kiinnostuneille yrityksille, vientipolulle palveluitaan tarjoaville yrityksille ja alan eri sidosryhmille. Maksuton tapahtuma järjestetään Helsingissä, Team Finland -talon auditoriossa osoitteessa Porkkalankatu 1.

Ohjelma:

klo 9.30 Rekisteröityminen ja aamukahvi

klo 10.00 Päivän avaus, Johan Åberg, MTK

klo 10.05 Mitä Suomen elintarvikevienti on ja miten se voi kehittyä, Esa Wrang, Business Finland

klo 10.20 Näin teet euroja viennistä: RuoKasvu-hankkeen puheenvuorot

Yhteinen vientipolku: mistä apuja vientipolun porttien avaamseen? Mikaela Vuorisalmi, MTK
Raaka-aineet ja alkutuotanto: saatavuus ja ohjattavuus elintarvikeviennissä. Csaba Jansik, Luke
Brändäys ja markkinointi: Älä hukkaa aikaa tai euroja – strateginen vienti tuo tulosta, Aava&Bang
Arktisuuden lisäarvo: Mitä japanilaiset kuluttajat vastasivat, Jaana Kotro, Luke
Ruokamatkailu: elintarvikeviennin ponnisteluja tukemassa, Anne Mikkola, Lomalaidun ja Terhi Hook, Visit Finland
Vientiä strategisesti: Ratkaise kriittinen ongelmasi ja kehitä kassavirtaa, Thimjos Ninios, MTK

klo 11.20 Tauko

klo 11.30

Business Finlandin kasvurahoitus elintarvikealalle, Pirjo Hakanpää, Business Finland
Pakkaus, konseptointi, brändäys: valmennuksella lisävauhtia vientiin, Mari Lappi-Kaipio, Business Finland

12.00 Ruokavirasto mukana vientipolulla. Maatalousattaseat maailmalla, Saara Lönnroth, Ruokavirasto

12.20 Lopputervehdys, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Ilmoittautuminen