Herkkujen Häme toi lähiruoan herkut Hämeenlinnan torille suomalaisen ruoan päivänä
Tapahtuma oli täynnä paikallisia makuja ja tarjosi kuluttajille mahdollisuuden ostaa ja maistaa lähialueen tuottajien ja ravintoloiden parhaita tuotteita.
Tapahtuma oli täynnä paikallisia makuja ja tarjosi kuluttajille mahdollisuuden ostaa ja maistaa lähialueen tuottajien ja ravintoloiden parhaita tuotteita.
Tapahtuma houkutteli noin 40 kohteeseen yhteensä noin 11 000 kävijöitä, jotka pääsivät näkemään, mistä ruoka tulee, ja millaista työtä tiloilla tehdään
Suunnittele oma retkipäivä maalle retki-infon avulla ja vietä ihana päivä vieraillen useammassa Avoimet maatilat -Taste of Häme! kohteessa.
Suunnittele oma retkipäivä maalle retki-infon avulla ja vietä ihana päivä vieraillen useammassa Avoimet maatilat -Taste of Häme! kohteessa.
Päijät-Hämeestä osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä kohteita Avoimet maatilat – Taste of Häme- tapahtumaan. Tsekkaa täältä kaikki kohteet ja vinkit tapahtumaan.
Millainen voisi olla uusi innovatiivinen ruoka tai raaka-aine julkisen puolen ammattikeittiöille Hämeessä? Osittain tästä pohdinnasta ja kentältä tulleesta toiveesta lähdimme järjestämään Hämäläistä ruokaa suurkeittiöille -tilaisuutta. Keskusteleva tilaisuus keräsikin mukavasti osallistujia Vanajanparvelle Hämeenlinnaan syyskuun loppupuolella.
Hämeessä on tällä hetkellä noin 3400 maatilaa, joista yli kaksi kolmasosaa harjoittaa päätuotantonaan kasvinviljelyä. Silti tilojen tulovirroista kotieläintuotannon osuus on vielä yli puolet. Maatilojen lopettamistahti hieman hiipui edellisestä vuodesta. Koko elintarvikeketju työllisti vuonna 2020 Hämeessä 14 094 henkilöä ja teki liikevaihtoa yhteensä 3,6 miljardia euroa.
Kesäkuun 18. päivä. Vettä sataa kaatamalla. Sääennustuskin ennustaa Juhannusviikolle jatkuvia sateita. Alkukesän ankara kuivuus on vaihtumassa keskikesän märkyyteen ja kylmään.