Kasvua Hämeessä
  • Avoimet maatilat
  • Tapahtumat
  • Blogi
  • Materiaalit
  • Tuottajatarinat
  • Yhteystiedot

Blogi

Hämäläisiä ruokainnovaatioita etsimässä

Ajankohtaista | Julkaistu: 9.11.2022

Millainen voisi olla uusi innovatiivinen ruoka tai raaka-aine julkisen puolen ammattikeittiöille Hämeessä? Osittain tästä pohdinnasta ja kentältä tulleesta toiveesta lähdimme järjestämään Hämäläistä ruokaa suurkeittiöille -tilaisuutta. Keskusteleva tilaisuus keräsikin mukavasti osallistujia Vanajanparvelle Hämeenlinnaan syyskuun loppupuolella.

Hämäläispäättäjiä koolla ruokasektorin ympärillä

Ajankohtaista | Julkaistu: 11.10.2022

Hämeessä on tällä hetkellä noin 3400 maatilaa, joista yli kaksi kolmasosaa harjoittaa päätuotantonaan kasvinviljelyä. Silti tilojen tulovirroista kotieläintuotannon osuus on vielä yli puolet. Maatilojen lopettamistahti hieman hiipui edellisestä vuodesta. Koko elintarvikeketju työllisti vuonna 2020 Hämeessä 14 094 henkilöä ja teki liikevaihtoa yhteensä 3,6 miljardia euroa.

Haluatko tehdä tulevaisuusteon?

Blogi | Julkaistu: 20.6.2022

Kesäkuun 18. päivä. Vettä sataa kaatamalla. Sääennustuskin ennustaa Juhannusviikolle jatkuvia sateita. Alkukesän ankara kuivuus on vaihtumassa keskikesän märkyyteen ja kylmään.

Kotitarvepuutarha -vuoden 2022 trendi?

Blogi | Julkaistu: 27.4.2022

Mikä on saanut ihmiset työntämään sormet multaan ja kasvattamaan ruokansa itse? Paljonko se ruoan hinta on oikeasti noussut ja paljonko se tulee nousemaan? Pitääkö ruoan loppumisesta olla huolissaan? Lue hankekoordinaattorin pohdintoja aiheesta.

Kuluttaja, näin sinä voit jeesiä suomalaista tuottajaa!

Blogi | Julkaistu: 23.2.2022

Kotimainen maatalous on ennen näkemättömän kustannuskriisin kourissa. Miten sinä voisit kuluttaja auttaa tuottajaa alamäessä? Pienilläkin asioilla on suuri merkitys. Lue viisi helppoa vinkkiä, joita toteuttaessasi pystyt jeesimään suomalaista tuottajaa.

Kotimaista vegetuotetta etsimässä

Blogi | Julkaistu: 3.2.2022

Suomessa valmistettujen kasviproteiinituotteiden valikoima on kasvanut viime vuosien aikana huimasti. Mutta sisältävätkö nämä kotimaassa valmistetut tuotteen myös kotimaisia raaka-aineita? Lue mistä ja missä tunnetuimpiin kuuluvat kasviproteiinituotteet on valmistettu, sekä ovatko yritykset onnistuneet haalimaan niihin kotimaisia raaka-aineita.

Kokkaa kotimaista -kampanja ilahdutti jälleen kahdeksasluokkalaisia

Blogi | Julkaistu: 7.12.2021

MTK:n kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on jälleen syksyn ajan ilahduttanut kahdeksasluokkalaisia kotitalouden ryhmiä niin Hämeessä kuin muuallakin Suomessa. Ruokakasvatusmalliin sisältyy kouluille mahdollisuus saada käyttöönsä MTK:n tarjoamat raaka-aineet ja reseptit yhteen pääruokaan ja yhteen jälkiruokaan.

Monimuotoisuutta peltoon

Blogi | Julkaistu: 29.9.2021

Ruuantuotanto on nykyään harvalukuisten viljelykasvien varassa. Viljelyssä olevissa lajikkeissa on tapahtunut murros, kun on siirrytty geneettisesti kapeampien lajikkeiden käyttöön. Tilanne on tunnistettu riskinä tulevaisuuden ruokaturvalle. HAMKin ja Luken kolmivuotisen Monimuotoisuutta peltoon -kehittämishankkeen tavoitteena on vastata tähän haasteeseen Suomessa.

Millaista oli osallistua Avoimet maatilat -tapahtumaan tilana?

Blogi | Julkaistu: 17.8.2021

Minkälaista on olla tilallisena mukana Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumassa, mitä kaikkea se kohteelta ”vaatii”, mitä asioita voi tulla eteen, mitä huomioitavaa ja mihin kannattaa varautua. Lue tapahtumapäivän mietteitä Hirvilammen luomu maatilalta.

Artikkelien selaus

Vanhemmat artikkelit

Valikko

  • Avoimet maatilat
  • Tapahtumat
  • Materiaalit
  • Tuottajat ja tarinat
  • Yhteystiedot

Sosiaalinen Media

Päättyneet hankkeet

  • Blogit
  • Hankeraportit

Yhteystiedot

MTK Häme ry
Vanajantie 10 b
13110 Hämeenlinna

Puhelin 040 723 8801

kasvuahameessa.fi

etunimi.sukunimi@mtk.fi

Maaseuturahasto MTK Häme