Forssan seudun Hevosviikko

Tervetuloa Forssan seudun hevosviikolle 14.-22.5.2022! Viikon aikana hevoset näyttäytyvät seudulla eri paikoissa; niin päiväkodeissa kuin kouluissa, raviradalla ja kaupungin keskustassa.

Hevosviikon tapahtumat ovat tarkoitettuja koko perheelle ja ne ovat pääosin maksuttomia. Mahdollinen pääsymaksu mainitaan tapahtuman kohdalla.

Koko viikon ohjelma löytyy ajankohtineen ja paikkoineen täältä:
https://express.adobe.com/page/I4dUGtDeiXCzI/

La 14.5. klo 11-12 on haliponi Hessu tavattavissa Forssan torilla.

La 14.- su 15.5. on Hevosopistolla nuorten suomenhevosten laatuarvostelun karsinnat.

Ma 16.5. on talleilla avoimet ovet -tapahtumia.

Ti 17.5. vieraillaan päiväkodeilla ja kouluissa ponien kanssa. Klo 17-19 on lasten ja nuorten mahdollisuus tulla Pilvenmäelle tutustumaan poniraviurheiluun harrastuksena.

Ke 18.5. on Ypäjän Hevosurheilumuseolla avoimet ovet klo 16.30-17.50 ja klo 18 starttaa perinnelaidunkierros Hevosopiston Oppilasruokalan edestä. Siittolanmäen suojellut perinnelaitumet ovat suomen suurimmat hevosten laiduntamisella aikaansaadut yhtenäiset perinnebiotooppialueet. Laiduniltana tutustumme alueen erilaisiin perinnebiotooppeihin, juttelemme hakamaiden tarpeista ja luonnon moninaisuudesta kuunnellen kevään ääniä. Oppaana luonto- ja ympäristöneuvoja, luontokuvaaja Juha Erola. Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/9WSWAluov

To 19.5. kuulemme ajankohtaiset kuulumiset Kuninkuusravien valmisteluista sekä ennakkotietoa tulevasta Hevosalan areenasta. Tervetuloa linjoille (linkki)!

La 21.5. ravataan Pilvenmäellä ja totuttuun tapaan on mahdollista nauttia maittava lähiruokalounas ravintola Valtikassa, josta on hienot näkymät kaviouralle. Varaa paikka etukäteen.

La 21.- su 22.5. on kansalliset valjakkokisat Hevosopistolla.

Su 22.5. klo 10-14 Hevoset Forssassa – koko perheen ilmaistapahtuma. Paikalla myös Tammelan ratsastajat ry:n hevoskirppari – varaa paikkasi 15.5. mennessä. Tapahtuman ohjelma aikatauluineen kokonaisuudessaan täällä.

Hevosviikko Facebookissa – saa jakaa!: https://fb.me/e/1VRaSU813

Järjestäjät: Hevoshäme – kestävän matkailun maakunta -hanketiimi, info@hippolis.fi