Hämeen ruokamatkailun -teemailtapäivä

Kutsu

Hämeen ruokamatkailun -teemailtapäivään 13.11./18.11.

Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Kanta- ja Päijät-Hämeen matkailua!

Päivä on suunnattu teille, joiden sydän sykkii hämäläiselle ruualle, yhteiselle kehittämiselle ja näette matkailun mahdollisuutena kehittää myös omaa toimintaanne. Mukaan kaivataan niin olemassa olevia matkailukohteita, kuin sinne tähyäviä, maatiloja, elintarvikeyrityksiä, panimoita, ravintoloita etc. Tärkeintä on, että toiminnassanne ja arvoissanne näkyy paikallisuus, sekä rakkaus hämäläiseen ruokaan tai juomaan.

Iltapäivän tavoitteena on koota yhteen ruokamatkailusta kiinnostuneita tahoja keskustelemaan, ideoimaan ja verkostoitumaan. Mitä asioita koetaan tärkeäksi, ja mitä voidaan yhdessä tehdä, jotta Häme vahvistaisi asemaansa yhtenä kiinnostavimmista ruokamatkailualueista Suomessa.

Samalla kutsumme sinut mukaan Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuman kehittämiseen. Tapahtumasta halutaan luoda entistä monipuolisempi ja kiinnostavampi ruokatapahtuma Hämeeseen, jossa mukana avointen maatilojen lisäksi myös muita hämäläisen ruokasektorin toimijoita. Ideoita tapahtumaan kävimme hakemassa syyskuussa järjestetyiltä Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilta -> päivien antiin voit käydä tutustumassa täältä  

Ajankohta ja ohjelma:

Saman sisältöinen ohjelma järjestetään sekä Kanta- että Päijät-Hämeessä, valitse näistä itsellesi parhaiten sopiva ja ilmoittaudu mukaan:

13.11. klo 12-15.00 Inkalan Kartano, Hämeenlinna
www.inkalankartano.fi
18.11. klo 12-15.00 Lehmonkärki, Asikkala www.lehmonkarki.fi

Ohjelma:

klo 12.00 Lähiruokalounas (omakustanne, ennakkoilmoittautuminen!)

klo 13.00 Ohjelma alkaa

– Miksi ruokamatkailuun kannattaa panostaa? Karita Toivanen, Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä / MTK Häme ry

– Kasvua kansainvälisistä matkailijoista – mikä tällä hetkellä kiinnostaa ja miten myynti tehdään? Western Lakeland -projekti, Outi Mertamo, HAMK (13.11.) ja Suvi Räsänen, Lahti Region (18.11.)

– Avoimet maatilan Hämeessä -tapahtuman kehittäminen, mitä vuonna 2020?
Päivi Rönni ja Karita Toivanen, Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä / MTK Häme ry

klo 14.30 Päätöskahvit ja keskustelua

Ilmoittaudu mukaan 10.11. mennessä: karita.toivanen@mtk.fi (p. 040 723 8801)
Muistathan lisätä viestiisi seuraavat tiedot:
– kumpaan tilaisuuteen olet osallistumassa (Lahti/Hml)
– nimi ja yhteystiedot
– yritys / organisaatio
– eritysruokavaliot
– osallistutko maksulliseen lähiruokalounaaseen (Inkalan Kartano 21 €, Lehmonkärki 16 €)

Hinta: tilaisuus ja iltapäiväkahvit maksuton, lounas maksullinen (ennakkoilmoittautuminen!)

Jos et pääse osallistumaan tapahtumaan, laitathan viestiä ja lisäämme sinut postituslistallemme. Näin kuulet ajankohtaisia kuulumisia ruokamatkailun kehittämisestä Hämeessä.

Lue myös Hämeen ruokamatkailua koskeva blogikirjoituksemme

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -ruokaviestihanke
Päivi Rönni ja Karita Toivanen