Julkiset ruokapalvelut -webinaari – kohti 25 prosentin luomutavoitetta

Suomen kansallinen julkisten hakintojen startegian tavoitteena on nostaa luomun osuus 25 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Miksi luomu ei julkisissa ruokapalveluissa? Mikä on strategisten päätösten merkitys luomun käytön lisäämisessä? Webinaarissa keskustelijoita useista eri näkökulmista.

Julkiset ruokapelvelut -webinaari – kohti 25 prosentitn luomutavoitetta

Aika: tiistai 15.6.2021 klo 13-16

Paikka: Microsoft Teams

Webinaarin asiantuntijana toimii luomuasintuntija Jaana Elo, Koko Palvelut

1. Tilaisuuden avaus; Miksi luomuohjelma ja mitkä ovat luomun tavoitteet?

  • Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, maa- ja metsätalousministeriö

2. Tutkittua tietoa luomun hyödyistä

  • Saara Iivonen, johtaja, Luomuinstituutti

3. Mikä on strategisten päätösten merkitys luomun käytön lisäämisestä julkisissa ruokapalveluissa?

  • Pekka Timonen, kaupunginjohtaja, Lahti

4. Paneelikeskustelu; Miksi luomu ei näy julkisissa ruokapalveluissa? Mitä tulisi tehdä, että luomun saatavuus ja käyttö paranevat julkisissa keittiöissä?

  • Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
  • Sari Iivonen, Luomuintituutti
  • Pekka Timonen, Lahden kaupunki
  • Tuulia Pelli, Päijät-Hämeen ruokapalvelut
  • Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko
  • Mirva Tollet, Valio

Tauko

5. Luomu ei ole kallista! Luomun käyttöhinnan esimerkkejä.

  • Anu Arolaakso, projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä

6. Luomua ruokalistalle ja reseptiikkaan

  • Päivi Kurkela, ruokalista- ja tuotesuunnittelu, Lööki – Oulun Tuotantokeittiö Oy

Kysymyksia ja keskustelua

Tilaisuus päättyy viimeistään 15.45

Tilaisuuteen ilmottautuminen ja lisätietoa: https://mmm.fi/tapahtumat/2021-06-15/julkiset-ruokapalvelut-webinaari-kohti-25-prosentin-luomutavoitetta