Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -webinaari

Mihin menet hämäläinen ruoka?

Tervetuloa Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -webinaariin. Seminaarissa paneudutaan maakunnalliseen ruokajärjestelmään, sen nykytilanteeseen ja muutostarpeisiin reiluuden, uusien roolien ja erikoistumisen näkökulmasta. Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Vastaavanlainen tilaisuus järjestettiin 13.8.2020 Päijät-Hämeessä. Paneelissa on mukana hämäläisiä ruokasektorin toimijoita ja keskustelussa pohdimme mm. sitä mitä tulevaisuudesta ajatellaan maatiloilla, ruokateollisuudessa ja ammattikeittiöissä.

Aika: Pe 30.10.2020 klo 9:30-12

Webinaariin pääset täältä: https://youtu.be/KFfbmYY6Rxs  

OHJELMA

Klo 09:30 Seminaarin avaus, Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus

Klo 09:40 Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke

Klo 10:00 Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Tohtorikoulutettava Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto

Klo 10:20 Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu

Klo 10:45 Paneeli: Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?

Keskustelemassa:
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila

Klo 11:45 Miten tästä eteenpäin? Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme

Lisätietoja: Päivi Rönni, MTK Häme p. 040 5634 074, paivi.ronni@mtk.fi

Ilmoittautumiset: 27.10.2020 mennessä.

 

Kasvua Hämeessä