PERUTTU: Kasva ja Kansainvälisty!

Edit 13.3.: Koronavirus -tilanteen johdosta tilaisuus peruttu

Ruokamatkailu & elintarvikevienti kasvuun Kanta-Hämeessä

Torstaina 26.3.2020 klo 8-16.30
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9 (C-auditorio)

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Kasva ja kansainvälisty!-tapahtuma kerää Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen kasvusta ja kansainvälistymisesta kiinnostuneita yrityksiä ja yritystoimijoita.

Ohjelma:

8.00 Aamukahvit, c-aula

8.30–10.00 Rahoitusinfo

Hämeen ELY- keskus, Tuomo Kauha ja Olli Löyttyniemi
Business Finland, Marko Ylikorpi
TE- toimisto, Mari Pöysti
Finnvera, Tuomo Kauha
Finnpartnership, Senni Muiniekka
Teollisuussijoitus, Jan-Patrick Haikkola

10.00 –12.15 TYÖPAJA: Ruokamatkailu & elintarvikevienti kasvuun Kanta-Hämeessä

Puheenjohtajana Päivi Rönni, Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti-hanke, MTK Häme ry

10.00-11.00 Näin teet euroja viennistä

  • Yhteinen vientipolku: mistä apuja vientipolun porttien avaamiseen – Mikaela Vuorisalmi, MTK , Ruokasvu- hanke
  • Arktisuuden lisäarvo elintarvikeviennissä – Jaana Kotro, Luke
  • Brändäys ja markkinointi: Älä hukkaa aikaa tai euroja – strateginen vienti tuo tulosta – Vilja Laaksonen, Iskussa Maailmalle- kasvuhanke Aava&Bang
  • Kokemuksia elintarvikeviennistä Ranskaan ja Venäjälle – Satu Nurmi, Pro Agria ry
  • Ajatuksia ruokamatkailun kansainvälistymisestä – Kirsi Sippola, Western Lakeland Kanta-Häme –hanke, HAMK

11.00-11.30 Ajatuksia ja kokemuksia elintarvikeviennistä

  • Natural Nordic Oy
  • Kultasuklaa

11.30-12.00 Yritysryhmähanke ruokamatkailun ja elintarvikeviennin edistämiseen / Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi, Sanna Lento, HAMK ja Päivi Rönni, MTK Häme ry / Ruokaviesti -hanke

  • Miten yritysryhmähanke voisi ratkoa elintarvikevientiä ja ruokamatkailua? Yhteistä ideointia ja ajatustenvaihtoa

12.00-12.15 Työpajojen purku, seuraavat askeleet ja tilaisuuden päätös

Lounasmahdollisuus (omakustanne)

13.00–16.30 Mistä eväät elintarvikeviennin ja ruokamatkailun kasvuun Hämeessä? –seminaari , C-auditorio

13.00 – 13.10 Seminaarin avaus
kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari

13.10 – 13.50 Yrityspaneeli: Suomalainen ruoka maailmalle – kokemuksia ja ajatuksia
vetäjänä toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Hämeen Kauppakamari

13.50 – 14.30 Verkostoituminen ja kahvit

14.30 – 15.15 Mitä matkailijat odottavat ruokamatkalta ja miten ruokamatkailua viedään maailmalle,
kehittämispäällikkö Terhi Hook, Visit Finland (Business Finland Oy)

15.15 – 16.00 Kokemuksia suomalaisesta ruoasta maailmalla
– yrittäjä Jyrki Sukula

Pidätämme oikeuden muutoksiin päivän ohjelmassa.

Ilmoittautuminen 23.3.2020 mennessä: https://www.lyyti.in/kasvajakansainvalisty20

Lisätietoja:
Tuomo Kauha, Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori, Hämeen ELY –keskus, 0295 025 147
Päivi Rönni, Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti-hanke, MTK Häme ry, 040 5634 074