PERUTTU: Kasva ja Kansainvälisty!
Edit 13.3.: Koronavirus -tilanteen johdosta tilaisuus peruttu
Ruokamatkailu & elintarvikevienti kasvuun Kanta-Hämeessä
Torstaina 26.3.2020 klo 8-16.30
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9 (C-auditorio)
Kahdeksatta kertaa järjestettävä Kasva ja kansainvälisty!-tapahtuma kerää Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen kasvusta ja kansainvälistymisesta kiinnostuneita yrityksiä ja yritystoimijoita.
Ohjelma:
8.00 Aamukahvit, c-aula
8.30–10.00 Rahoitusinfo
Hämeen ELY- keskus, Tuomo Kauha ja Olli Löyttyniemi
Business Finland, Marko Ylikorpi
TE- toimisto, Mari Pöysti
Finnvera, Tuomo Kauha
Finnpartnership, Senni Muiniekka
Teollisuussijoitus, Jan-Patrick Haikkola
10.00 –12.15 TYÖPAJA: Ruokamatkailu & elintarvikevienti kasvuun Kanta-Hämeessä
Puheenjohtajana Päivi Rönni, Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti-hanke, MTK Häme ry
10.00-11.00 Näin teet euroja viennistä
- Yhteinen vientipolku: mistä apuja vientipolun porttien avaamiseen – Mikaela Vuorisalmi, MTK , Ruokasvu- hanke
- Arktisuuden lisäarvo elintarvikeviennissä – Jaana Kotro, Luke
- Brändäys ja markkinointi: Älä hukkaa aikaa tai euroja – strateginen vienti tuo tulosta – Vilja Laaksonen, Iskussa Maailmalle- kasvuhanke Aava&Bang
- Kokemuksia elintarvikeviennistä Ranskaan ja Venäjälle – Satu Nurmi, Pro Agria ry
- Ajatuksia ruokamatkailun kansainvälistymisestä – Kirsi Sippola, Western Lakeland Kanta-Häme –hanke, HAMK
11.00-11.30 Ajatuksia ja kokemuksia elintarvikeviennistä
- Natural Nordic Oy
- Kultasuklaa
11.30-12.00 Yritysryhmähanke ruokamatkailun ja elintarvikeviennin edistämiseen / Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi, Sanna Lento, HAMK ja Päivi Rönni, MTK Häme ry / Ruokaviesti -hanke
- Miten yritysryhmähanke voisi ratkoa elintarvikevientiä ja ruokamatkailua? Yhteistä ideointia ja ajatustenvaihtoa
12.00-12.15 Työpajojen purku, seuraavat askeleet ja tilaisuuden päätös
Lounasmahdollisuus (omakustanne)
13.00–16.30 Mistä eväät elintarvikeviennin ja ruokamatkailun kasvuun Hämeessä? –seminaari , C-auditorio
13.00 – 13.10 Seminaarin avaus
kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari
13.10 – 13.50 Yrityspaneeli: Suomalainen ruoka maailmalle – kokemuksia ja ajatuksia
vetäjänä toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Hämeen Kauppakamari
13.50 – 14.30 Verkostoituminen ja kahvit
14.30 – 15.15 Mitä matkailijat odottavat ruokamatkalta ja miten ruokamatkailua viedään maailmalle,
kehittämispäällikkö Terhi Hook, Visit Finland (Business Finland Oy)
15.15 – 16.00 Kokemuksia suomalaisesta ruoasta maailmalla
– yrittäjä Jyrki Sukula
Pidätämme oikeuden muutoksiin päivän ohjelmassa.
Ilmoittautuminen 23.3.2020 mennessä: https://www.lyyti.in/kasvajakansainvalisty20
Lisätietoja:
Tuomo Kauha, Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori, Hämeen ELY –keskus, 0295 025 147
Päivi Rönni, Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti-hanke, MTK Häme ry, 040 5634 074