Työvälineitä luomuotteiden konseptointiin -työpaja

Aika: 18.2.2020 klo 12-16.00.
Paikka: Jokioisten tietotalon yläkerta, osoite Humppilantie 9, 31600 Jokioinen
https://www.jokioistentietotalo.fi/

Työpajassa käsitellään luomutuotteiden konseptointia ja tuotekehitystä. Se sopii sekä uusia
tuotteita ideoiville että olemassa olevan tuotteen kehittämistä pohtiville.

Ohjelma:
12.00-12.30 Tervetuloa työpajaan!
Luomubuumi-hankkeen ja osallistujien esittely (oma tuote mukaan)
Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus

12.30-13.00 Markkina-aukkoja luomutuotteille päivittäistavarakaupoissa
toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry

13.00-13.30 Luomutarjonnan aukot ammattikeittiösektorilla
kehittämispäällikkö Outi Vahtila, Hämeen ammattikorkeakoulu

13.30-13.45 Tutkimusartikkeleja yritystoiminnan tueksi
Sari Autio, Luomuinstituutti

13.45-14.15 Kahvitauko ja tutustumista tuotenäyttelyyn

14.15-14.45 Luomutuotteiden konseptointi – havaintoja myymäläkartoituksesta
projektipäällikkö Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

14.45-15.15 Yrityspuheenvuoro: Kokemuksia ja kommelluksia uusien tuotteiden kehitystyöstä
yrittäjä Juha Raininko, Rainingon luomutila

15.15-15.30 Keskustelua ja kokemusten vaihtoa uusien tuotteiden kehittämisestä

15.30-16.00 Elintarvikkeiden tuotekehitys, palvelut yrityksille ja tutustuminen FoodPilottuotekehityshalliin
erikoistutkija Tuomo Tupasela, Luonnonvarakeskus

Tervetuloa!
Ilmoittaudu tapahtumaan 10.2.2020 mennessä
Lisätietoja: Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, riitta.kaipainen@helsinki.fi, 044 3084569
Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus, maarit.maki@luke.fi, 0295326374
Outi Vahtila, Hämeen ammattikorkeakoulu, outi.vahtila@hamk.fi, 0500 121 261

Tilaisuus on maksuton. Sen järjestää Luomubuumi – lisää luomutuotteita rohkeilla kokeiluilla ja paremmalla osaamisella –hanke yhteistyössä Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun ja Luomussa vara parempi -hankkeen kanssa. Luomubuumi-hankkeen toteuttajana on Luonnonvarakeskus ja Helsingin yliopistonRuralia-instituutti ja hanketta rahoittaa Hämeen Ely-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.