Multavuutta alus- ja kerääjäkasveilla TALK SHOW

Aika: 17.12.2020 klo 9.-12.00

TALK SHOWssa keskustellaan miten multavuus vaikuttaa peltojen viljeltävyyteen, miksi alus- ja kerääjäkasvit ovat tärkeä osa viljelykiertoa ja miten ne siihen sovitetaan.
Lisäksi tutustumme uuteen kerääjäkasvioppaaseen ja -valitsimeen. Keskustelemme alus- ja kerääjäkasvien merkityksestä tilan kannattavuuteen. Pohdimme miten ne vaikuttavat kasvinsuojelutoimiin ja mitkä kasvinsuojeluaineet käyttöön soveltuvat.

Elina Valkeisen ja Pekka Terhemaan (ProAgria Etelä-Suomi ry) vieraiksi saapuvat viljelijä Sebastian Sohlberg Siuntiosta ja erikoistutkija Hannu Känkänen Lukelta. Mukana myös Eliisa Malin (BSAG) sekä Netta Leppäranta ja Juha Helenius (ProAgria Etelä-Suomi)

Sebastian Sohlberg on tulevaisuuden viljelijä. Malmgård Sjundeåssa toimitaan luonnonmukaisessa kvartaalitaloudessa, jossa vuodenajat toimivat kvartaaleina. Tilalla katsotaan silti yli kvartaalien ja vuosikymmenten, tavoitteena on harjoittaa menestykästä ja luontoa kunnioittavaa maataloutta myös ensi vuosisadalla. Sebastian on ansioitunut viljelijä, joka tähtää hyviin satoihin.
Hannu Känkänen toimii erikoistutkijana Luken Jokioisten toimipaikassa. Hannu puhuu innokkaasti kerääjäkasvien hyödyistä ja hänellä onkin pitkä kokemus alus- ja kerääjäkasveista. Hannu on tutkinut mm. kerääjäkasvien biomassoja, niiden vaikutusta maan rakenteeseen ja typen huuhtoutumiseen.

Tilaisuus on osa ELINA II -hanketta, mukana järjestelyissä ovat myös BSAG ja Carbon Action.
Tilaisuus järjestetään Teams Live Eventillä, linkki tapahtumaan lähetään etukäteen ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan. 

Vallitsevan Korona-tilanteen vuoksi järjestämme hanketilaisuudet turvallisesti webinaarina. Webinaarit toteutetaan Teams-etäyhteydellä. Kun tapahtuman ilmoittautumisaika on päättynyt, lähetämme ilmoittautuneille sähköpostilla linkin ja ohjeet, miten Teams-etäyhteyttä käytetään. Erillistä Teams ohjelmaa ei tarvitse olla, vaan liittymisen voi tehdä suoraan nettiselaimen kautta (Chrome tai Edge). Webinaarin alkuun varataan aikaa laitteiden testaukselle.

Jotta osallistuja kuulee esityksen, on hänen laitteellaan oltava kaiutin (esim. kannettavissa tietokoneissa yleensä on sisäänrakennettuna).Jotta osallistuja voi kommentoida ja esittää kysymyksiä, hänen laitteellaan on oltava mikrofoni (esim. kannettavissa tietokoneissa yleensä on). Mikäli mikrofonia ei ole, voi keskusteluun osallistua myös kirjoittamalla Teams-ohjelman Chat-toiminnolla.
Kun liityt webinaariin ja ohjelma kysyy osallistujan nimeä – kirjoita etu- ja sukunimesi, jotta saamme osallistujatiedot hankekirjanpitoa varten (vrt. live-tapahtumissa kierrätettävä nimilista)