Nautojen terveys ja ruokinnan laatu- uudet ratkaisut Suomessa ja Virossa
HYVÄÄ KARJALLE-GOOD FOR GATTLE -hanke järjestää nautojen ruokintaan ja terveyteen keskittyneen webinaarin
Perjantai 28.1.2022
Tapahtumassa kuulet Suomen ja Viron nautojen terveyteen ja ruokintaan liittyviä ratkaisuja, joita on kehitetty valtakunnallisissa EIP-hankkeissa.
Tapahtuma on suunnattu erityisesti maatalousyrittäjille, nautojen terveyden ja ruokinnan asiantuntijoille ja eläinlääkäreille. Tapahtuma järjestetään kaksikielisenä suomeksi ja viroksi. Esitykset esitetään kahdessa rinnakkaisessa sessiossa ja keskusteluosiot tulkataan reaaliaikaisesti.
Ohjelma
10:00 Tervetulosanat Hardi Tamm, Viron meijeriklusteri ja Pekka Kilpeläinen, Oulun yliopisto
10:15 Mikrobien kasvua estävät luonnon peptidit utareterveyden ylläpidossa Pekka Kilpeläinen, Oulun yliopisto
10:30 Tarkka ja nopea testi utaretulehduksen diagnosointiin – muuttuvatko hoitokäytänteet? Piret Kalmus, Viron maatalousyliopisto
10:55 Keskustelu
Tauko
11:30 Lehmien automaattinen kuntoluokitus Hanno Jaakson, Viron maatalousyliopisto
11:45 Säilörehun ja seosrehun kuiva-aineen seuranta – hyödyt tilalle Tuija Kallio, Oulun yliopisto
12:00 Säilörehun lämpötilan seuranta säilönnän onnistumisen indikaattorina ja työkaluna parantaa säilöntäprosessia Ilpo Pölönen, Hämeen ammattikorkeakoulu
12:15 Keskustelu
Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteesta: https://link.webropol.com/ep/suomivirowebinaari
Tapahtuman järjestäjä: Hyvää karjalle EIP-hanke, Oulun yliopisto, Mittaustekniikan yksikköTuija Kallio, tuija.kallio@oulu.fi