Nimisuojasta buustia Hämeen ruokatuotteelle
Nimisuoja on EU-tason laatujärjestelmä, jonka avulla voidaan suojata tuotteita vakiintuneen nimen väärinkäytöltä sekä huokeammilta väärennöksiltä. Suojausta voi hakea maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden, väkevien alkoholijuomien ja rypäleviinien nimityksille.
Miten nimisuojalla voi vaikuttaa alueen brändin tai tunnettuuden rakentamiseen? Mitä on jo tehty meillä ja muualla, mitä voimme yhdessä tehdä? Tervetuloa kuulemaan sekä EU- että paikallistason laatumerkkien hakemisesta, hyödyistä ja erilaisista suojaustavoista sekä keskustelemaan hämäläisten nimisuojatuotteiden lisäämisestä ja yhteistyön mahdollisuuksista!
Nimisuojasta buustia Hämeen ruokatuotteelle -tilaisuus järjestetään
Lahdessa 9.10. klo 8.30.-12.00
Paikka: Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Hinta: maksuton
Ohjelma:
klo 8:30 Kahvit
klo 09:00 Ohjelma alkaa
Nimisuoja on helppo tapa lisätä myyntiä!
Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
D.O. Saimaa – alueellisen laatu- ja alkuperämerkin synty ja käyttö
Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Nimisuoja käyttöön yrityksessä
Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti
Päijät-Hämeen Viljaklusterin nimisuojatyö
Anssi Pyysing, Teerenpeli Yhtiöt Oy
Ruoka osana alueen matkailumarkkinointia
Raija Forsman, Lahti Region
Keskustelua
klo 12:00 Lounas (omakustanteinen)
Ilmoittaudu tästä 30.9.2019 mennessä
Lue lisää elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmästä
Lisätietoja:
Satu Nokkonen, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, 040 574 9337
Karita Toivanen, Kasvua Hämeessä teemaohjelma, MTK Häme ry, 040 723 8801
Tilaisuuden järjestävät MTK Häme ry / Kasvua Hämeessä teemaohjelma, ProAgria Etelä-Suomi / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä LADEC / Pellolta pakettiin ja paketti maailmalle -hanke. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee tilaisuutta.