Osta tilalta! -päivä

Osta tilalta! -päivä mahdollistaa tuottajien ja kuluttajien kohtaamisen

Osta tilalta! -päivä järjestetään taas 14.9.2019, jolloin juhlitaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa ympäri Suomea. Päivän aikana voit tutustua maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tiloilta.  Moni tila antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua tilan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Lue lisää tapahtumasta ja hae kohteita osoitteessa https://ostatilalta.fi/ 

Kanta-Hämeen alueelta on mukana seuraavat tilat:

Alimmaisen tila Hattulassa

Tuoretta karitsan- ja lampaanlihaa, villaa sekä taljoja.

Halmelan Vuohitila Lopella

Myynnissä vuohenlihaa tuoreena ja pakasteena, vuohen taljoja, Peevon tilan vuohenmaitoshampoota sekä -voiteita sekä muita vuohiaiheisia tuotteita. Vuohenliha vaatii viileän kuljetuksen, kannattaa varata kylmälaukku mukaan mahdollisten ostosten varalta. Vuohenlihaa meillä on myynnissä erilaisina ruhon osina esim. vuohen viulua ja lapapaistia. Ulkoa grillistä löytyy maisteltavaksi ja ostettavaksi vuohen lihasta tehtyjä erilaisia makkaroita!

Kuttulaan ja erityisesti kuttuihin sekä kileihin pääsee tutustumaan päivän aikana. Lapsille talutusratsastusta tarjoaa islanninhevostalli Brynhildr eli tuttavallisemmin Brönni. Tarjolla on myös tietoa vuohitila maastoratsastuksista tulevalle talvelle.

Kalliolan tila Ypäjällä
Hunajaa, muita mehiläispesästä saatavia tuotteita. Hunajavalmisteita ja mehiläisvahakääreitä.

Kulpan puutarha Riihimäellä

Tervetuloa tutustumaan Kulpan puutarhaan! Kulpan puutarhalla kasvatetaan perennan taimia sekä tukku- että vähittäismyyntiin ja tuotetaan hunajaa. Perennataimistollamme on tuotannossa noin 350 lajikkeen valikoima laadukkaita monivuotisten kukkien taimia ja taimiston myymälästä saa myös oman tilan käsityönä lingottua hunajaa. Osta tilalta -päivänä pääset puutarhallamme kokeilemaan, paljonko painaa täysi hunajalaatikko. Teemapäivänä myös pieni pihakahvio sekä myynnissä satotilanteen mukaan pieniä eriä lehtikaalia, pinaattia, tomaatteja ja chilejä.

Mäntylän Lopella

Myynnissä ja esittelyssä kotimaiset valkuaiskasvit: Hirvenojan härkäpapua  sekä yhteistyötiloilta makealupiinijauhoa ja öljyhampun siementä. Myös juuri purkitettua hunajaa Heinämaan tilalta, oman tilan valkosipulia, mahdollisesti jo ensimmäisiä eriä maa-artisokkaa ym, kauraa rehuksi (kanat, linnut ym – voit ottaa oman astian/pussin mukaan!), ja heinää pienpaaleina (pieneläimille, yksittäisiä paaleja). Myös pankkikortti käy.
Pihapiiristä löytyy pupuja, pukkeja ja kuttuja ihasteltavaksi ja rapsuteltavaksi.
Puffetista kahvia, yrttiteetä ja kotileivonnaisia. Tervetuloa!

Solstrand Lopella

Solstrandissa viljellään valkosipulia käsityönä ilman keinolannoitteita tai myrkkyjä. Myynnissä Kodaver-, Ljubasha- ja Aleksandra-kantaa.
Tarjolla on myös muita vihanneksia ja yrttejä: kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, lehtikaalia, mangoldia, maa-artisokkaa, basilikaa, chilejä ym. Nähtävillä kanoja ja kukkoja, tilalla myös kissa ja kaksi koiraa. Pop-up-ravintolassa keittoja sekä kahvia, teetä ja piirakoita.

Tiirinkoski Hämeenlinnassa

Tiirinkosken kahvilassa on tarjolla tilan tuotteita: karitsanlihaa, yhteistyössä makulihan kanssa palvattua karitsaa ja makkaraa sekä härkäpaputuotteita, kauratuotteita, lankoja ja taljoja, Ylänmaankarjan lihaa. Lisäksi pihapiirissä on eläimiä. Kahvilan lisäksi löytyy sisustusmyymälä ja lähitalojen kasviksia ja juureksia.

Wintti550 Hausjärvellä

Vanhan navetan vintillä myydään omia tuotteita, pyykkietikkaa, pyykkijauhetta, saippuaa ja kynttilöitä sekä mausteita. 14.9. myös muita myyjiä, hunaja- ja marjatuotteita, kaurahiutaleita ja lettujauhoja, käsitöitä ja leivonnaisia.

Päijät-Hämeen alueelta on mukana seuraavat tilat:

Hietalan Tila Lahdessa
Tila on toiminut vuodesta 1544 Ruuhijärvellä. Tilalta saa ostettua erilaisia lähiruokatuotteita, muun muassa naudan lihaa, leipää ja jauhoja. Pihattoesittely klo. 11.30, 12.30 ja 13.30. Jos haluatte tietää tilan toiminnasta, historiasta tai maataloudesta, niin tulkaa rohkeasti kysymään henkilökunnalta tunnistat heidät tilan paidoista. Tapahtumassa tuotteita pullollaan olevan tilamyymälän lisäksi kahvio ja nähtävillä koneita ja eläimiä. Myynnissä myös lihakeittoa, lettua ja makkaraa ja paljon muita tuotteita.

Jokirinteen tila Orimattilassa
Jokirinteen tilalla tunnelmallinen vinttikahvio, josta löytyy kahvin ja pullan lisäksi mm. emännän leipomaa ruisleipää, Viljaniemen Hannulan tilalta yrttivalmisteita ja kauden vihanneksia sekä Tanjan käsitöitä. Pihapiirissä myös kanoja sekä Sirpa, somettava eläkeläisemakko @sikaihanasirpa.

Kulpan puutarha

Tervetuloa tutustumaan Kulpan puutarhaan! Kulpan puutarhalla kasvatetaan perennan taimia sekä tukku- että vähittäismyyntiin ja tuotetaan hunajaa. Perennataimistollamme on tuotannossa noin 350 lajikkeen valikoima laadukkaita monivuotisten kukkien taimia ja taimiston myymälästä saa myös oman tilan käsityönä lingottua hunajaa. Osta tilalta -päivänä pääset puutarhallamme kokeilemaan, paljonko painaa täysi hunajalaatikko. Teemapäivänä myös pieni pihakahvio sekä myynnissä satotilanteen mukaan pieniä eriä lehtikaalia, pinaattia, tomaatteja ja chilejä.

Koiskalan Kartano Lahdessa

Soppalounasta soppatykistä sekä kahvia ja makeaa. Vihanneksia muilta luomuviljelijöiltä saatavuuden mukaan.

Korven karitsa & vaellustalli Starhill & Sysmän kotieläinkahvila

Tervetuloa lammas&hevostilallemme tutustumaan karitsoihin ja Kotieläinkahvilamme eläimiin!
Tilapuodissa myynnissä karitsan- ja kyytönlihaa, lihasäilykkeitä, makkaroita, omaa “Paimen Pils” oluttamme, tilan lampaantaljoja sekä muita paikallistuotteita.
Grillissä paistuu lammasmakkaroita ja kahvilan puolella myynnissä kahvia kotitekoisen pullan kera. Ratsastuskentällä talutusratsastusta ja lampolassa voit kuvauttaa itsesi karitsan kanssa 🙂

Kyöstilän tila Orimattilassa

Kyöstilän tila – Orimattilan Villikkalassa sijaitseva vuodesta 1688 samalla suvulla ollut maatila. Kyöstilässä tuotetaan Valio-maitoa nykyaikaisin menetelmin, mutta tilan perinteitä unohtamatta. Lypsyrobotti Asko lypsää tilan reilua 60 lehmää uutterasti kellon ympäri. Kyöstilä on luomutila, jonka lihankasvatus on luomua vuoden 2020 alusta alkaen. Tilan isäntäväelle eläinten hyvinvointi on tärkeää ja siihen halutaan panostaa ja kehittää jatkossakin. Kyöstilän vanhassa tallissa on tilan farmipuoti, jossa myydään tilan omaa naudanlihaa. Kyseessä on todellista lähilihaa, koska koko lihaketju tapahtuu Orimattilassa. Osta tilalta-päivänä tilalla on tarjolla Vanhantuvan-kahvilassa isännän leipomat korvapuustit, farmipuotissa tuoretta lihaa ja makkaroita. Navettapihalla pääsee katsomaan lehmiä ulkoilemassa.

Niipalan tila Hollolassa

Pienessä vihannesmyymälässämme on tarjolla oman luomukasvimaamme monipuoliset maukkaat vihannekset ja juurekset. Hehtaarin kasvimaa-alalla sekä pienessä kasvihuoneessamme kasvaa n. 50 eri kasvilajiketta. Joukossa myös monia kasveja, joita on muualta vaikea löytää – mm. kaskinaurista, palmukaalia, raitajuurta ja erilaisia pensaspapulajikkeita. Osta tilalta -päivänä tilalla on myös pop-up kahvila, vihannesmaistiaisia ja kasvimaan esittelyä asintuntijan johdolla.

Valkilan Tila Orimattilassa

Saatavilla Valkilan tilan tuoreita myllytuotteita, sekä herkullista Hietanan hunajaa. Pääset ihastelemaan suloisia kaneja ja tuttavallisia kanoja. Kiipeä traktoriin ja näppää “landeselfie”.