Päijät-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -seminaari

Mihin menet hämäläinen ruoka?

Elämme ruokajärjestelmän murroksessa. Tuleva maatalouspolitiikan suunta ja sen toimeenpanon yksityiskohdat ovat parhaillaan työn alla. Ilmastonmuutos haastaa ja haavoittaa. Kuluttajien ruokatottumukset ja odotukset ovat muutoksessa ja maanviljelijät kärvistelevät heikon kannattavuuden kanssa. Millaisin eväin tulevaisuuteen kuljemme?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Tilaisuudella luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille.

Aika: To 13.8.2020 klo 10:30-12:30

Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, auditorio, Pajulahdentie 167, Nastola (Lahti)

HUOM! Seminaaria on mahdollista seurata myös etäyhteydellä FB-livelinkin kautta

OHJELMA:

Klo 10:30 Seminaarin avaus, puheenjohtaja Arto Laine, MTK Häme

Klo 10:40 Mitkä ovat kestävän ruokajärjestelmän muutostarpeet? Pysymmekö mukana?
Tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luke

Millainen on Lahden ympäristöohjelma ja mitä Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, odottaa alueensa ruokasektorilta? 
Ympäristöjohtaja Elina Ojala, Lahden kaupunki

Mitä maataloudelta halutaan? Ruuantuotantoa vai ekosysteemipalveluita?
Puheenjohtaja Juha Marttila, MTK

Klo 11:40 Paneelikeskustelu: Mikä on maatilojen ja teollisuuden uusi rooli?
Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa? Mikä muuttuu ja miten Päijät-Hämeessä?

Keskustelemassa:
toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki, Fazer Mylly
palvelupäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
maatalousyrittäjä Kirsi Ahlgrén
yrittäjä, Suomalaisen ruuan laatukirjan kirjoittaja, Jarkko Lehtopelto

Klo 12:20 Miten tästä eteenpäin?
Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme

Ilmoittautumiset: Tilaisuuden jälkeen MTK Hämeen tarjoama lounas, jonka vuoksi ennakkoilmoittautuminen 7.8.2020 mennessä.

Etäyhteyslinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja: Päivi Rönni, MTK Häme p. 040 5634 074, paivi.ronni@mtk.fi

Kasvua Hämeessä