Parempiin pitoisuuksiin -etä pienryhmän aloitustilaisuus

Aloitamme maidon pitoisuuksien parantamiseen keskityttyvän pienryhmän etäyhteyksin tammikuussa 2022.

OHJELMASSA:

1. Aloitustapaaminen
•    tutustuminen, pienryhmätoiminta, aikataulut yms.
•    ryhmäläisten tilakohtaiset tavoitteet pitoisuuksille
•    pieni tilastopaketti pitoisuuksista

2. Ruoki pitoisuuksia
•    mitä pitoisuudet kertovat onnistuneesta ruokinnasta?
•    karkea- ja väkirehun suhde, ruokinnan optimointi  ym.
•    ruokintahavainnot

3. Pötsistä pitoisuuksiin
•    lehmän RS-kanava ja ravintoaineet pitoisuuksille
•    pötsin metaboliaa
•    pötsiterveyden vaikutus pitoisuuksiin

4. Syötävä hyvällä säilörehulla pitoisuuksiin
•    siemenseokset/lajikevalinnat, lannoitus, korjuu – mitä, missä, milloin?
•    ihanne säilörehun speksit
•    korjuuaika- ja säilörehuanalyysien läpikäyntiä
•    nurmiasiantuntija mukana päivässä

5. Jalostuksella voi parantaa pitoisuuksia pysyvästi
•    maidon rasva ja valkuainen hyvin periytyviä ominaisuuksia
•    miten jalostan pitoisuuksia
•    mitä jalostusarvot tarkoittavat alkuperäisissä yksiköissä
•    kansainvälistä vertailua
•    Faban asiantuntija mukana päivässä

6. Maitotuoton ja kustannusten merkitys
•    kuinka paljon pitoisuuksien muutokset vaikuttavat maitotiliin/tilan tuottoihin
•    pitoisuuksien vaikutuksen osuus koko tilan taloudessa (kustannustietoisuus, maitotilin merkitys)
•    tehdään esimerkkilaskelmia ja hyödynnetään osallistujien tuloksia
•    yhteenveto pienryhmätapaamisista

 

Tässä pienryhmässä osallistujien sijainti ei ole rajoittava tekijä.

Tilaisuus kuuluu ELINA II Elinvoimainen maatila -hankkeen tapahtumiin.

Lisätietoa ja ilmoittatuminen TÄSTÄ.

Tapahtuman ajankohta: 20.01.2022 10:00 – 14:00
Lähiosoite: Etäyhteys
Hinta: 200 € + ALV 24 %/etäyhteys (Hinta sisältää 6 kokoontumiskertaa)
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 12.01.2022 23:45