Pellonpiennarpäivä Mustialassa

Oletko luomuviljelijä, harkitset luomuun siirtymistä tai olet muuten kiinnostunut kehittämään tavanomaisia viljelyn menetelmiä?
Tervetuloa Pellonpiennarpäivään Mustialaan 8.8. ja saat  oivalluksia kasvinviljelyyn, rehuntuotantoon ja laiduntamiseen.

Pellonpiennarpäivässä esitellään luomuviljelyn koe- ja kokeilutoimintaa Hämeen ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkimusmaatilalla Mustialassa. Kahdeksalla eri pisteellä on nähtävillä mm. nurmiviljelyn erikoisuuksia, laiduntamisen kaistakokeiluja, rehumaissia, viljojen laji- ja lajikekokeita, maatiaiskasveja, luomulannoitus- ja rikkakasvikokeita sekä pölytyskaista. Alueelta löytyy myös pieni luomulannoitettu perunamaa. Koekenttiä on mahdollista tarkastella myös ilmasta käsin droonin ottamien kasvustoseurantakuvien avulla.

Torstaina 8.8.2019 järjestettävä pellonpiennarpäivä on kaikille avoin. Tapahtuma alkaa kello 11 luomulounaalla opiskelijaravintola Huttulassa (Mustialantie 105, Tammela). Päivän avaus on klo 12 ja toiminta koekentillä alkaa klo 12.30. Puistossa on Luomukahvila ja -tori. Kampuksella toimii myös kotieläinpiha. Tilaisuus päättyy kello 16.

Esittelypisteillä on sekä kasvinviljelyn että kotieläintuotannon asiantuntijoita, jotka kertovat kokeilujen tarkoituksesta, kesän aikana tehdyistä havainnoista sekä ajankohtaisista tuotantoon liittyvistä asioista. Paikalla on tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen sekä yritysten edustajia. Alueella on opastetut kierrokset, mutta pisteillä voi vierailla myös omaan tahtiin. Opetus- ja tutkimusnavettaan pääsee tutustumaan katseluparvelta.

Tilaisuus sopii luomusta ja ruuan tuotannosta kiinnostuneille. Tervetuloa!

Kokeisiin voit tutustua etukäteen osoitteessa http://bit.ly/luomukokeilut ja koekenttään http://bit.ly/koekentat2019

Ilmoittautuminen luomulounaalle 31.7.2019 mennessä

Lisätietoa projektipäällikkö Outi Vahtila, outi.vahtila@hamk.fi, 0500-121261