Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivä on 4.9.2019 –  ja joka päivä!

Maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019. Juhlapäivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä suomalaista ruokaa ja juomaa joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman maan parhaista antimista yhdessä. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi Suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä!

Sama resepti toimii joka päivä. Löydät helposti hyvää, sillä ruokakaupoissa on tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta, 330 eri valmistajalta. Ja Hyvää Suomesta – tuoteperhe kasvaa ja elää ajassa: uusia tuotteita syntyy koko ajan.

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään. Mukana ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, sekä pienet että suuret yritykset. Niinpä on luontevaa, että juuri Hyvää Suomesta -merkki allekirjoittaa Suomalaisen ruoan päivän.

Vuosittainen suomalaisen ruoan juhlinta aloitetaan nyt – klikkaa itsesi mukaan tästä!

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Miten me #hämeruoan puolesta puhujat juhlimme yhdessä Suomalaisen ruoan päivää?
Katso se täältä!

 

Yhdessä suomalaisen ruoan puolesta

Oman maan ruoka lämmittää sydämiämme. Suomalaiseen ruokaan liittyy tuttuutta ja turvallisuutta, puhtautta ja terveellisyyttä, vastuullisuutta ja luontoa, perinteitä ja trendikkyyttä sekä jatkuvaa uudistumista.

Suomalainen ruoka perustuu pohjoisen luontomme upeudelle. Ruoan tekijöiden ja ruokailijoiden yhteinen arvomaailma ja kulttuuri, avoimuus uusille tuulille sekä tieto ja ymmärrys ruokajärjestelmän toiminnasta auttavat luottamaan oman maan ruokaan. Monella meistä on oma perhe, sukulaisia tai aikakin tuttuja tekemässä ruokaa jossain ruokaketjun osassa.

Suomalaisuuteen liittyy aina pieni epäilys: ollaanko me sittenkään niin hyviä? Kyllä ollaan!  Esimerkiksi tämän päivän ruokakeskustelun kuumat teemat ekologisuus ja eettisyys ovat poikineet lukemattomia kehitysprojekteja, jotta tulevaisuudenkin suomalainen ruoka olisi vastaus nykyisiin ja uusiin haasteisiin. Valitse siis ruokapöytääsi suomalaista ruokaa!

Lue lisää miksi valita juuri suomalaista ja hämäläistä ruokaa