Tuloksia ja yritysten kokemuksia kuitupohjaisten pakkausratkaisujen kehittämistyöstä

Tervetuloa kuulemaan tuloksia ja yritysten kokemuksia kuitupohjaisten pakkausratkaisujen kehittämistyöstä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa! 

Ajankohta: 23.11 klo 13-14.30, etätapahtuma

Linkki tapahtuman tietoihin: https://www.lab.fi/fi/tapahtumat/tulevaisuuden-kuitupohjaisia-pakkausratkaisuja

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/Tulevaisuuden_kuitupohjaisia_pakkausratkaisuja_7027

KUPARI-hankkeen aikana on kehitetty Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan pakkaavien yritysten tarpeisiin kuitupohjaisia pakkausratkaisuja.Yhdessä yritysten kanssa on tunnistettu tulevaisuuden pakkausratkaisuiden kannalta kriittisiä tekijöitä pakkausmateriaaleihin, pakkausten valmistusteknologioihin ja suunnitteluun liittyen ja suunnattu kehitystyötä kohti ympäristö- ja kuluttajaystävällisempiä pakkausratkaisuita.

Hankkeen aikana yrityksillä on ollut mahdollisuus kokeilla uusien pakkausratkaisujen toimivuutta pilotoiden yrityksen omilla tuotteilla.

Kerätyn käyttäjäkokemuksen mukaan suunnitellut ja valmistetut uudet ekologiset vuoka- ja pussipakkausratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta ja olleet esillä myös valtakunnallisesti eri medioissa.
Tilaisuudessa keskustellaan myös tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista korkeakoulujen kanssa, sekä yritysten tarpeista pakkaamiseen liittyen.

KUPARI-hankkeen päätöstapahtumassa kuullaan puheenvuoroja LUTin ja LABin pakkauskehityksen asiantuntijoilta, sekä osallistuneilta yrityksen edustajilta.
Tapahtuma järjestetään etänä.

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki heidän antamaansa sähköpostiosoitteeseen ennen tapahtumaa.  Ilmoittautuminen 21.11 mennessä.

 

Aikataulu 23.11:

13-13.15  Tervetuloa/ Mika Kainusalmi/ LUT-yliopisto ja Kati Kumpulainen, LAB-ammattikorkeakoulu

13.15-13.35  Muotoilun merkitys ympäristö- ja kuluttajaystävällisten pakkausten kehittämisessä/ Noora Nylander, Pakkaus- ja brändimuotoilun lehtori, LAB

13.35-13.55  Pakkausten tekninen kehitystyö/ Ville Leminen, Pakkaustekniikan apulaisprofessori, LUT

13.55-14.10 Yrityksen kokemuksia pakkauspilotoinnista/ Natural Nordic

14.10-14.30 Keskustelua ja päätössanat

 

Tapahtuman järjestää KUPARI-kuitupohjaisten pakkausratkaisuiden integrointi PK-yritysten tarpeisiin- hanke, jota toteuttavat LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti. Hankkeen rahoittaa EAKR/ Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan liitot. 
https://lab.fi/fi/projekti/kupari