Yhteen hiileen – biohiili, biotalous & Häme

Tapahtumassa alan asiantuntijat kertovat aamupäivällä biohiilen mahdollisuuksista ja pääset näkemään, miten voit itse tehdä biohiiltä. Iltapäivän ideointisessiossa tuodaan esille biotalouden yrittäjyyttä maaseudulla ja sen tuomia mahdollisuuksia Hämeessä. Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimuspalvelupäällikkö Jarkko Nummela kertoo biohiilestä osana elinvoimaista maaseutua, näkökulmana hiilikompensaatio sekä maatilamittakaavan biohiilituotanto. Helsingin yliopiston agroekologian dosentti Priit Tammeorg puhuu biohiilisovelluksista maataloudessa ja omista peltokokeistaan.

Aamupäivän ohjelmasta vastaa Biohiilestä bisnestä Hämeeseen -hanke sekä Uusiutuvat energiamuodot -moduulin opiskelijat.  Iltapäivällä PoliRural -tutkimushanke haastaa osallistujat mukaan kehittämään uusia työkaluja ja toimintamallia kiertotalouden sekä hyvinvointi- ja matkailualojen yrittäjyyden edistämiseksi. Osallistujien kokemukset ja näkemykset jalostuvat ohjatussa työpajassa yrittäjyyden mittaristoksi. Tuloksia hyödynnetään tulevissa toimenpiteissä.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuudessa kahvitarjoilut. Ilmoittautumiset 5.3.2020 mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja ohjelmasta: www.hamk.fi/polirural