Ruokamatkailun kick-off tilaisuudet Hämeessä

Kesän 2020 Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuman suunnittelu polkaistiin vauhdilla käyntiin Hämeen ruokamatkailun teemailtapäivissä 13.11. Inkalan Kartanossa Hämeenlinnassa ja 18.11. Lehmonkärjessä Asikkalassa. Paikan päälle saapui yhteensä lähes kuusikymmentä asiasta kiinnostunutta tahoa keskustelemaan, ideoimaan ja verkostoitumaan. Joukosta löytyi niin ruuantuottajia kuin ravintoloitsijoita ja matkailualan toimijoita.

Minne menet Avoimet maatilat?

Iltapäivän tavoitteena oli paitsi koota yhteen ruokamatkailusta kiinnostuneita tahoja, mutta ennen kaikkea kutsua ja innostaa mukaan Avoimet maatilat Hämeessä 2020 -tapahtuman kehittämiseen. Tapahtumasta halutaan tehdä koko ruokayhteisön yhteinen juttu, joka paitsi kokoaa yhteen hämäläiset ruokasektorin toimijat, mutta myös synnyttää uutta yhteistyötä, tuotteita ja tapoja toimia.

Tavoitteena on, että Avoimet maatilat Hämeessä tapahtumasta kehittyy ajan saatossa Hämeen oma ”lähiruokafestivaali”, johon tullaan läheltä ja kaukaa, myös ruokailemaan, ostoksille ja majoittumaan. Tapahtumassa maanviljely, ruuantuotanto ja paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri tuodaan esiin kiinnostavalla tavalla, yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Tapahtuma onkin tärkeä osa hämäläisen ruuan esille tuomista ja viestintää. Ruokamatkailuun panostamalla voidaan kasvattaa hämäläisen ruokasektorin tunnettuutta ja yhteistä tekemistä sekä lisätä paikallisen ruuan ja ruokakulttuurin arvostusta, niin matkailijoiden kuin paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Ensi kesän tapahtuma järjestetään lauantaina 11.7.2020.

Haluatko mukaan Avoimet maatilat Hämeessä tapahtuman kehittämiseen tai vierailukohteeksi? Tai tunnetko jonkun jonka pitäisi ehdottomasti olla mukana?
Ilmoittaudu tai vinkkaa karita.toivanen@mtk.fi p.  040 723 8801.

Miksi lähteä mukaan?
Lue esimerkki tästä: Mainio -lehti MTK Hämeen liittoliite 4/2019

Ruokamatkailun teemailtapäivien esitykset löydät täältä:

Avoimet maatilat Hämeessä
Kasvua Hämeessä -teemaohjelma
Kansainvälistymisen_mahdollisuudet_maaseutumatkailussa

 

Ruokamatkailun teemailtapäivät kokosivat yhteen ruokamatkailusta kiinnostuneita tahoja keskustelemaan, ideoimaan ja verkostoitumaan. Uusia ideoita ja yhteistyötä syntyikin jo heti ensimmäisillä tapaamisilla. Tästä on hyvä jatkaa – tervetuloa mukaan!

Mari Mattila, Siri Taalas ja Outi Mertamo
Vilkasta keskustelua ja kohtaamisia