Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma tulee taas!

Suuren suosion saavuttanut Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma saa taas jatkoa, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa ja kutsuvat kylään 13.7.2019 klo 11-15.

Miten maito päätyy lehmästä tilan maitotankkiin tai mitä kesällä tapahtuu viljatilalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun yli 30 maatilaa ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaa ovensa vierailijoille ja kutsuu kylään lauantaina 13.7. klo 11-15.  Avointen maatilojen päivänä jokaisella halukkaalla on mahdollisuus päästä tutustumaan hämäläiseen ruoantuotantoon – nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle!

Avoimilla ovilla hämäläiset maatilat haluvavat vastata kuluttajien kasvavaan tiedonnälkään ruoan alkuperästä ja tuotantotavasta. Yhteys ruoantuotantoon on valitettavasti monelta katkennut, siksi onkin hienoa, että kesäisin paikalliset asukkaat, mökkiläiset ja matkailijat voivat poiketa tiloille näkemään ja kokemaan ruoantuotannon arkea. Päivän aikana voi muun muassa rapsutella eläimiä, kuulla isäntäväen kertomana tilojen arjesta, ihailla maatilan koneita tai poiketa tunnelmallisissa tilapuodeissa tekemässä makuhermoja kutkuttelevia ostoksia.

Tänä vuonna avoimilla maatiloilla puhutaan myös maatalouden roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä. Esimerkiksi Setälä-Eerolan tila Tuuloksesta ja Pekkolan tila Hauholta ovat molemmat mukana valtakunnallisessa Carbon Action-hiilipilotissa, jossa selvitetään nurmensidonnan hiilipotentiaalia. Hämäläiseltä maaseudulta löytyy nykyään myös monia maatiloja, jotka myyvät kasvattamiaan ja jalostamiaan tuotteita suoraan kuluttajille. Suoraan tiloilta hankittu lähiruoka on taatusti tuoretta, jäljitettävyys on kunnossa, ja mitä lähempänä ruoka on tuotettu, sitä vähemmän tarvitaan kuljetuskilometrejä.

Tervetuloa ajankohtaisten asioiden, elämysten, ilmiöiden ja ratkaisujen äärelle – hämäläisille maatiloille!

Lisätietoja kohteista löydät täältä
Ennakkovideon tapahtumasta pääset katsomaan tästä

Seuraa tapahtumaa somessa ja kuulet lisää tilojen tarinoita!

Facebook: Avoimet maatilat Hämeessä 2019
Instagram: avoimetmaatilat2019

MTK Hämeen Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -hanke
ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, puh. 040 563 4074
tiedottaja Karita Toivanen, puh. 040 723 8801