Elintarvikealan uutiskirje 1/2020

Tiedoksi tapahtumia meiltä ja muualta

Hyvinvointituotteet maailmalla – trendejä ja ideoita Lahti 6.2.2020, mitkä tekijät vaikuttavat kuluttajan valintoihin ja minkälaiset markkinat hyvinvointituotteilla on Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. Tapahtumassa on esillä myös mielenkiintoinen tuotenäyttely; esillä erityisesti välipalatuotteita. Lisäksi julkistetaan aiheeseen liittyvän kuluttajatutkimuksen tulokset sekä Saksan ja Ranskan hyvinvointituotteiden markkinaselvitys.

Tutkimusravintola tuotekehityksen ja kehittämistoiminnan tukena – webinaari tiistaina 11.2. klo 9-9.45 kertoo Turun yliopistossa sijaitsevasta Flavoria-tutkimusravintolasta, joka tuottaa monitieteistä tietoa ja kuluttajaymmärrystä yhteiskunnan ja liiketoiminnan kestävään kehittämiseen.

Työvälineitä luomutuotteiden konseptointiin – Luomubuumi-hankkeen työpaja Jokioisilla 18.2.2020 klo 12-16. Työpajassa käsitellään luomutuotteiden konseptointia ja tuotekehitystä. Se sopii sekä uusia tuotteita ideoiville että olemassa olevan tuotteen kehittämistä pohtiville. Lisätiedot Maarit Mäki, Puh. 029 532 6374, maarit.maki@luke.fi

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma sekä pakkaus-, elintarvike-, muovi- sekä graafisen alan ammattitapahtuma (11.-12.3.). Gastrossa on myös pientuottajaosasto, 4m2 valmiin osastopaikan hinta on 845 €+alv. Lisätietoja Päivi Huhta, paivi.huhta@messukeskus.com, puh. 050 387 7332.

Luonnontuotteiden mahdollisuudet 18.3. Hauho, Metsien monipuolinen hyödyntäminen kiinnostaa suomalaisia. Tule kuulemaan ja keskustelemaan eri toimijoiden kanssa, miten juuri sinä voisit löytää uusia tapoja hyödyntää metsää.

Ennakkoinfo: Elintarvikeviennin työpaja Hämeessä 26.3. – laita päivä kalenteriin!

Avoimet maatilat Hämeessä – Taste of Häme -tapahtuma la 11.7.2020 kutsuu mukaan nyt myös hämäläiset elintarvikeyritykset, pienpanimot sekä paikallista ruokaa tarjoavat ruokapaikat. Lisätietoja MTK Häme ry / Kasvua Hämeessä -teemaohjelma, Karita Toivanen, p. 040 723 8801, karita.toivanen@mtk.fi

Muita tapahtumia päivitetään Kasvua Hämeessä -sivustolle; https://kasvuahameessa.fi/tapahtumat/ sekä Aitoja makuja -sivuille; https://aitojamakuja.fi/

Uutiskirjeen kokosi:
Sanna Lento
projektipäällikkö |Project manager
Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK University of Applied Science
HAMK Bio -tutkimusyksikkö | HAMK Bio Research Unit
Lepaantie 129, 14610 Lepaa, Finland
+358 40 509 6443
Sanna.Lento@hamk.fi

*Kilpailukykyä laadulla -yritysryhmähanke, maaseuturahasto, https://www.hamk.fi/kilpailukykyalaadulla
*PoliRural – Future Oriented Collaborative Policy Development For Rural Areas And People (Horizon2020), Facebook: PoliRural H2020 Project, http://polirural.eu/
*Ruukkukasvien tuotteistaminen, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö
*Kiertotalousosaamisen kehittäminen ammattikorkeakouluissa, OKM, https://www.hamk.fi/projektit/kiertotalousosaamista-ammattikorkeakouluihin/
* Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä – neuvonnan, koulutuksen, tutkimuksen ja edunvalvonnan parissa työtä tekevien ruokaosaajien verkosto Kanta- ja Päijät-Hämeessä, www.kasvuahameessa.fi