Hukka-hankkeen kesä 2020

Hukka-hankkeeseen liittyvät kevättyöt on viimein tehty ja vuorossa on kasvustojen tarkkailua, hoitotöitä ja mittauksia. Tällä hetkellä ajankohtaista on mm. tuholaisten tarkkailu.  Hankkeen facebook-sivulla julkaistaan mm. ohjeita hernekääriäisen tarkkailuun ja ruiskutuksiin. Hankkeen FB-sivut kannattaa ottaa siis seurantaan.  Automaattisten kääriäisansojen testausta jatketaan tänä vuonna ja niitä sijoitetaan Jokioisten lisäksi Kokemäelle ja Hämeen ammattikorkeakoululle Mustialaan.

Ilmainen kasvinterveyden verkkopalvelu LukeKasKas on otettu käyttöön 12.6. Palvelussa näet tuoreimmat tuholaisvaroitukset ja voit myös itse lähettää kuvia ja tietoa havaitsemistasi tuholaisista palveluun. Palveluun voi kirjautua osoitteessa: https://maatalousinfo.luke.fi/fi/cms/kasterveys/lukekaskas

Hankkeen tämän kesän ohjelmaan kuuluu useita pellonpiennartapahtumia. Ensimmäinen, Pelto-Paturi Oy:n järjestämä tilaisuus on keskiviikkona 1.7. klo 13–19 Janakkalassa Paturin tilalla non-stopina, johon voi osallistua oman aikataulun mukaan, ohjelma. Tilalle on kylvetty näytekaistat Sisu- ja Matilda-herneistä, ja Vire-härkäpavusta on nähtävillä kuuden hehtaarin siemenlisäys. Paikalla on myös Hukka-hankkeen edustajia, lajike- ja kasvinsuojeluasiantuntijoita sekä laitevalmistajien edustajia. Illemmalla klo 17–19 Trans Farm järjestää öljyhampputilaisuuden Jussilan tilalla Janakkalassa, mutta hamppukasvustoon voi käydä tutustumassa aikaisemminkin päivän mittaan. Pelto-Paturin tilaisuutta eivät enää koske koronarajoitukset.

Pellonpiennartapahtumat jatkuvat elokuussa Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Satakunnan puolella. Elokuun lopulla 20.8. järjestetään Jokioisilla Erikoiskasvipäivä, jossa on mahdollisuus tutustua hankkeen järjestämiin kokeiluihin. Toivottavasti osallistujamäärien rajoitukset poistuvat siihen mennessä ja kaikki palkokasveista kiinnostuneet pääsevät mukaan.

Lisätietoja HUKKA-hankkeesta: Heikki Jalli (puh. 050 3164 967 tai heikki.jalli@luke.fi)

Uutiskirje 2020-06