Ruokamatkailija, ota haaste vastaan!

#RuokaMatkallaHämeessä – taste of place!

Ruokamatkailu on globaalisti yksi matkailun eniten kasvavista trendeistä. Yhä useampi matkailija hakee tietoisesti ruokaelämyksiä ja ruoan takia valitaan myös matkakohteita.

Ruokamatkailijat haluavat kokea luonnon, kulttuurin ja paikallisen elämäntavan. Suomalaisuudessa on potentiaalia, sillä aitous, paikallisuus ja puhtaus luovat arvoa matkailijalle. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta!

Myös meillä Hämeessä on valtava määrä hienoja ruokamatkailukohteita ja -tuotteita, joita tulee tuoda entistä rohkeammin esille ja ostettaviksi! Tässä huomioitavaa on yhteisten tarinoiden luominen, historia, tuotteistus ja innovatiiviset ratkaisut, jotka luovat arvoa potentiaalisille asiakkaillemme, niin läheltä kuin kaukaa.

Mistä haluamme, että hämäläinen ruoka tunnetaan?

Matkailun kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, ja se vaatii yhteisiä tekoja ja sitä tukevaa viestintää. Hämeen ruokastrategian kirkastaminen on osa Kestävää ruokaa ja Kasvua Hämeessä teemaohjelman tavoitteita, jota lähdetään työstämään eteenpäin syksyllä. Olethan siis kuulolla!

Ruokamatkailija, ota haaste vastaan!

Miten sitten voisimme nostaa esille upeita hämäläisiä ruokamatkailukohteitamme jo nyt?

Me Kasvua Hämeessä -verkostossa haluamme haastaa sinut mukaan #RuokaMatkallaHämeessä talkoisiin, ja kertoa näin
hienoista hämäläisistä ruokamatkailumahdollisuuksista myös muille!

1. Ota kuva, joka liittyy hämäläiseen ruokaan, käyntikohteeseen, tapahtumaan, kahvilaan, suoramyyntitilaan, ravintolaan tms.
2. Jaa se Instagramissa #RuokaMatkallaHämeessä (avoin tili)
3. Muista lisätä myös kohteen muut tunnistetiedot, jotta muutkin löytävät sen!

Aina silloin on sopiva hetki jakaa kuva, kun sinulle tulee tunne, että tästä olisi hienoa kertoa muillekin!

Lisätietoja:
MTK Häme/Kanta- ja Päijät-Hämeen ruokaviesti
tiedottaja Karita Toivanen, puh. 040 723 8801