Tuottajakutsu: Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumaan

MUOKATTU 27.4. Tapahtumaa ei järjestetä kesällä 2020. Tavataan seuraavan kerran näissä merkeissä keväällä 2021.
Lue lisää Avoimet maatilat tapahtumatiedotteesta

Tule tekemään tunnetuksi hämäläistä ruokaa Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumaan 11.7.2020.

 

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma haluaa tehdä tunnetuksi hämäläistä ruoka-alan osaamista, tuotteita ja kohteita sekä tarjota kuluttajille mahdollisuuden tutustua hämäläiseen ruoantuotantoon ja -tuottajiin avoimilla tiloilla. Tarkoituksena on, että tapahtumassa maanviljely, ruoantuotanto ja paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri tuodaan esiin monipuolisella ja kiinnostavalla tavalla. Tapahtuman aikana kohteilla on loistava mahdollisuus markkinoida myös omaa kohdettaan sekä myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille.

Uutta!
Vuonna 2019 tapahtumaan osallistui 35 hämäläistä maatilaa ja tapahtumavieraita kävi neljän tunnin aikana tuhansia. Toiveena on, että tänä vuonna tapahtumaan lähtisi mukaan vähintään saman verran avoimia maatiloja sekä Kanta- että Päijät-Hämeen alueelta. Uutta väriä tapahtumaan tuo myös muut ruoka-alan kohteet, joista kertoo nimi Taste of Häme! Mitä elämyksiä hämäläinen ruoka voikaan tarjota vierailleen.

Miten mukaan?

Oletko maanviljelijä ja haluat kertoa elinkeinostasi? Leivotko Hämeen parasta vehnäleipää, valmistatko maakunnan maittavinta makkaraa, sahtia tai juustoa? Onko sinulla maaseudun vetovoimaisin kyläkauppa, kahvila, suoramyyntitila tai muu matkailukohde, joka tarjoaa paikallisia lähiruokaherkkuja? Oletko ammattikalastaja, puutarhuri tai mylläri, ja haluat tuoda toimintaasi esiin tai saada lisämyyntiä tuotteillesi? Löytyykö ravintolastasi sesongin herkkuja paikallisista raaka-aineista valmistettuna tai oletko yksi Vellamo- tai Hämemenu kohteista?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä tai sydämesi sykkii muuten hämäläiselle ruoalle – mitä enää mietit, ilmoittaudu mukaan NYT ja tule tekemään Hämeen parasta lähiruokatapahtumaa!

Toimi seuraavasti:

1. Täytä kohdetietosi täällä  1.5. mennessä ja lisäämme tietosi tapahtumasivuille  www.avoimetmaatilat.fi
– sivustot aukeavat maalis-huhtikuussa, joten ilmoitathan tietosi jo nyt
– mitä aiemmin lisäät tietosi, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua itse tapahtumaan

2. Ilmoittautumisen yhteydessä laita vähintään yksi vaakakuva kohteestasi osoitteeseen karita.toivanen@mtk.fi
– samalla annat luvan kuvien käyttöön tapahtuman markkinoinnissa

3. Kun ilmoittautuminen on kunnossa, liity mukaan Taste of Häme! Facebook -ryhmään (suljettu ryhmä tapahtumaan ilmoittautuneille kohteille) ja pääset etunenässä kuulemaan mahdollisista yhteistyömahdollisuuksista ja ”eduista” tapahtumakumppaneidemme kanssa. Ryhmä toimii myös foorumina tapahtuman ideoinnille ja kehittämiselle sekä muulle ajatusten vaihdolle. Kysy vinkkejä, keskustele tai tarjoa vaikkapa omia tuotteita muille myyntiin! (*jos et kuulu Facebookiin, tiedotamme toki samat asiat myös sähköpostin välityksellä).

Muuta huomioitavaa:

Muista yhteistyö alueen muiden kohteiden ja toimijoiden kanssa! Jos et itse avaa ”omia oviasi”, tarjoa tuotteitasi myyntiin vaikka naapurille tai tarjoudu muuten avuksi – tekemistä riittää varmasti.

Ideoita omaan päivää voit käydä hakemassa vaikkapa täältä: Opintomatka Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlille 

Markkinoi tapahtumaa aktiivisesti myös omissa kanavissasi.

Lisätietoja:
MTK Häme ry / Kasvua Hämeessä -teemaohjelma
Karita Toivanen
p. 040 723 8801
karita.toivanen@mtk.fi