Valtakunnallinen Lähiruokapäivä 10.9.2022! Lähde mukaan kohteeksi!

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin kuluttajat etsivät vastauksia valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10.9.2022. Lähde sinäkin mukaan tapahtumakohteeksi!

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo yli 100 kohdetta. Hämeestäkin on jo mukana 14 kohdetta (tilanne 29.7.) Joukko on ilahduttavan laaja: mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia, sekä maaseudun yhdistyksiä. Tapahtuman järjestäjäksi voit ilmoittautua helpoiten  Maaseutuverkostopalveluiden verkkosivuilla osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi

Mikä on Lähiruokapäivä?
Lähiruokapäivän aikana kuluttajatvoivat tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Lisätietoja:
Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi , 050 572 3368