Tule tekemään kesän parasta tapahtumaa Hämeen maaseudulle 10.7.!
Tule mukaan tekemään tunnetuksi hämäläistä ruoantuotantoa, omia tuotteitasi tai kohdettasi Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumaan 10.7.2021. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.
Tule mukaan tekemään tunnetuksi hämäläistä ruoantuotantoa, omia tuotteitasi tai kohdettasi Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumaan 10.7.2021. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.
Tule kuulemaan, mitä eri vaihtoehtoja tukipuolelta löytyy erilaisten monimuotoisuuspeltojen viljelyyn. Miten pörriäiset näistä pelloista hyötyvät ja mitä sinä viljelijänä hyödyt pörriäisistä? Käymme webinaarissa läpi tukiehdot ja lajikevaihtoehdot sekä kuulemme hyönteistutkija/museomestari Juho Paukkusen terveiset pörriäisten maailmasta.
Hukka-hanke järjestää palkokasviaiheisen webinaarin tiistaina 17.11. klo 13–15. Luvassa on viljelijöiden kokemuksia palkokasvien viljelystä yleensä, uudenlaisesta korjuutavasta ja palkokasvien tuotannosta luomussa. Lopuksi kuullaan esitykset tuotannon kannattavuudestavaltakunnallisen lohkokirjanpidon mukaan ja kotimaisen valkuaisen käytöstä rehuteollisuudessa
Älykkäät maaseudut aluetilaisuus Hämeessä -webinaari 27.10. Miten Hämeessä maaseutua kehitetään älykkäästi uudella rahoituskaudella? Tule mukaan vaikuttamaan, teemoina mm. ruokasektori, maaseudun palvelusektori, luonnonvarojen kestävä käyttö ja asuminen.
Boost Häme -hanke pyrkii säilyttämään ja lisäämään Kanta-Hämeen maaseudun elinvoimaisuutta ja uusia tulonlähteitä mm. luomalla uusia liiketoimintamahdollisuuksia maaseudun toimijoille ja yrittäjille alasta riippumatta koronaviruksen aiheuttamassa kriisitilanteessa ja sen jälkeen.
Päijät-Hämeen ruokasektorin tulevaisuusseminaarissa 13.8.2020 etsittiin eväitä tulevaan. Seminaarissa puhuttiin ruokasektorin haasteista ja poluista kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa, EU:n tulevan maatalouspolitiikan suunnasta, Lahden kaupungin ympäristöohjelmasta ja alueen toimijoiden tulevaisuuskuvista.
Valtakunnallinen Osta tilalta! –päivä kutsuu viihtymään suomalaiselle maaseudulle ja tutustumaan ihaniin lähituotteisiin ja tuottajiin suoraan tiloilla! Tuoretta ja lähellä tuotettua lihaa, kasviksia ja kananmunia, herkullisia makuelämyksiä tilojen pop-up kahviloissa, poniajelua, elävää musiikkia ja vaikka mitä muuta!
Luvassa asiaa Kerääjä.fi luonnontuotteiden kerääjärekisteristä, joista kertomassa Juha Rutanen Suomen Luontoyrittäjyysverkostostosta. Lisäksi luvassa tietoa luonnonyrttituotteiden ja -palvelujen myynnistä verkkokaupassa, Jenni Kähkönen, verkkokauppa Forestfoody.
Kotimaisista erikoiskasveista saatavaa kasvivalkuaista käytetään yhä enemmän useammissa elintarvikkeissa. Myös valkuaisrehujen kotimaisuusastetta on varaa nostaa. Kasvivärien tuottaminen avaa puolestaan uudenlaisen liiketoiminnan mahdollisuuksia. Mutta miten raaka-aineita tuotetaan, kun kasvuolot käyvät yhä vaihtelevimmiksi ja kasvustoja kiusaavat tuholaiset samalla, kun torjunta-aineiden käyttöä tulisi vähentää?