Hukka -hankkeen loppuwebinaari Palkokasvit
Palkokasvit –kannattavuutta, kasvukuntoa ja kotimaista kysyntää Webinaari
Torstaina 10.3.2022 klo 12:30–15:15
Hukka-hankkeessa on selvitetty kolmen erikoisen kesän olosuhteissa keinoja parantaa herneen, härkäpavun ja makealupiinin viljelyvarmuutta ja kannattavuutta. Ennen sadonkorjuuta on tavattu viljelijöitä ja muita asiantuntijoita kiinnostavilla pellonpientareilla. Talvikausina on nähty ja kuultu koettua ja tutkittua tietoa palkokasvien viljelystä ja käytöstä sekä taloudesta ja markkinoista. Näiden pohjalta on nyt valmistumassa uudenlaiset viljelyoppaat herneelle, härkäpavulle ja makealupiinille.
Tule mukaan Hukka-hankkeen loppuwebinaariin kuulemaan ja kysymään lisää palkokasveista.
Ohjelma:
12:30-12:35
Tervetuloa!
Tilaisuuden puheenjohtaja, tutkija Heikki Jalli, Luonnonvarakeskus Luke
12:35-12:50
Hukka-hankkeen esittely: toimenpiteet ja pääasialliset tulokset
Tutkija Heikki Jalli, Luonnonvarakeskus Luke
12:50-13:10
Herneen ja härkäpavun jalostuksen mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa
Kasvinjalostaja Pertti Pärssinen, Boreal Kasvinjalostus Oy
13:10-13:30
Myöhäiset lajikkeet – Etelä-Suomen härkäpapuviljelyn pelastus?
Toimitusjohtaja Juha Uusitalo, Plantanova Oy
13:30-13:55
Palkokasvien viljelykierto ja kasvitaudit ja tuholaiset
Erikoistutkija Erja Huusela, Luonnonvarakeskus Luke
13:55-14:20
Herneen kemiallisen kasvinsuojelun strategiat
Kehityspäällikkö Matias Rönnqvist, Berner Oy
14:20-14:45
Kotimaisten palkokasvien käyttömahdollisuudet rehuteollisuudessa
Kehittämispäällikkö Anne Rauhala, A-Rehu Oy
14:45-15:15
Loppupaneeli: Palkokasvien tulevaisuuden näkymät ja peltokasvistrategia
Max Schulman, MTK; Taneli Marttila, A-Rehu Oy; Samuel Jussila, viljelijä;
Susanna Kariluoto, Helsingin yliopisto
Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 9.3.2022.
Ilmoittaudu tästä.
Ilmoittautuneille lähetetään Microsoft Teams -linkki ennen tilaisuutta.
TERVETULOA !
Webinaarin järjestää: Hukka-hanke – Herneen, härkäpavun ja makealupiinin tuotanto ja uudet korjuumenetelmät
Webinaari nauhoitetaan ja lisätään tilaisuuden jälkeen hankkeen www-sivuille: Luke Hukka-hanke Satafood Hukka-hanke