Avoimet maatilat – Taste of Häme -tapahtuma tulee taas la 13.7.2024 klo.11-16!

Avoimet maatilat -tapahtumapäivänä pääset tutustumaan hämäläisiin maatiloihin sekä ruoka/juoma-alan yrityksiin. Toinen toistaan mielenkiintoisimmissa kohteissa pääset näkemään maatilan eläimiä, työkoneita, satokasveja sekä jututtamaan tilallisia. Voit nauttia paikanpäällä tiloilla valmistettuja kahviherkkuja tai ostaa kotiin viemisiksi uniikkeja lähiruokatuotteita.  Tapahtumapäivä on taas perinteinen heinäkuun toinen lauantai, eli 13.7.2024 klo 11-16! Merkkaa päivä siis jo kalenteriisi ja lähde tutustumaan koko perheen kanssa hämäläiseen maaseutuun ja lähiruokatarjontaan! Rullaa alas kohteisiin->

Hämäläinen maatila tai muu lähiruokakohde, lähde ihmeessä mukaan tapahtuman kohteeksi!

Päivä on aivan huikea kokemus! Näytetään  yhdessä mistä suomalainen ruoka tulee ja millaista on maatalous tavallisilla tiloilla ympäri Hämettä.

Ilmoittaudu kohteeksi nyt!

Lue lisää tapahtumasta

Kohteet kartalla Briefly in English

Tutustu kohteisiin

Löytyi 36

Mikkolan Suoramyynti, Loppi

Avoinna: Lauantaina klo 11-16 , Sunnuntaina klo 11-16

Mikkolan Suoramyynti vuodesta 1987. Tilamyymälästä löytyy kattavasti aina ajankohdan kasviksia, mehuja ja hilloja sekä kausituotteita aina kotijäätelöstä simaan, sinappiin ja suklaakonvehteihin. Tilalta löytyy myös vanhaan viljamakasiiniin tehty tilausravintola ja savusauna paljuineen ja lampineen.

Similän Ratsutila, Tammela

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Similän ratsutila on ratsastuskoulu Pyhäjärven rannalla Tammelassa. Avoimet maatilat päivänä pääset tutustumaan ohjatusti Similän ratsutilan arkeen ja näkemään, miten hevosia hoidetaan. Lisäksi ohjelmassa talutusratsastusta sekä kärryillä ajoa.

Tuulosrievä, Tuulos

Avoinna: Lauantaina klo 10-17 , Sunnuntaina klo 10-17

Aitoa hämäläistä perinneleipää artesaanileipomon leipomana. Tuulosrievän aittakahvilassa nautit tuoreista leivonnaisista, ihastelet kahvilan valokuva- ja ryijynäyttelyn töitä sekä moikkaat kotieläinpihan eläimiä. Tee ostokset kotiin leipomon 24/7 itsepalvelumyymälästä.

Pihamaan tila, Asikkala

Avoinna: Lauantaina klo 10-17 , Sunnuntaina klo 12-15

Viini- ja puutarhatila Pihamaalla on tilaperinteitä jo vuosisatojen takaa. Janne Pihamaa isännöi Asikkalan Kalkkisissa tilaa, jonka antimista tuotetaan siidereitä, oluita, marjaviinejä, sahtia, kuohuviinejä, limonadeja ja erilaisia sesonkijuomia

Solstrandin tila, Loppi

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Solstrand on pieni puutarhatila, jossa hyödynnetään villivihanneksia ja kasvatetaan tuotteita ilman keinolannoitteita ja torjunta-aineita. Tilalla kasvatetaan monipuolisesti vihanneksia ja myydään niistä ja villiyrteistä valmistettuja säilykkeitä. Tapahtumapäivänä tarjolla isännän valmistamia ruokia tilan omista raaka-aineista. Puolenpäivän aikaan voit nauttia tilalla myös elävästä musiikista.

Tuloiselan Marjatila & kesäkauppa, Hämeenkoski

Avoinna: Lauantaina klo 9-18 , Sunnuntaina klo 10-20

Tuloiselan Marjatila sijaitsee Hämeenkosken Putulassa, jossa suvun isännät ovat viljelleet peltoja ainakin 1700-luvun alusta lähtien, ja viimeiset sukupolvet ovat vaihtaneet karjan marjaan jo reilu 40 vuotta sitten. Tuloiselan kesäkaupasta kauden marjat ja muut lähiruokaostokset paikan päällä nautittavaksi tai kotiin viemisiksi.

Syrjälän marjatila, Loppi

Avoinna: Lauantaina klo 11-18, Sunnuntaina klo 10-18

Avoimet maatilat -päivänä jo neljännen kerran peräkkäin järjestettävä Marjatilan Konepäivä.
Maa- ja kotitalousseura paistaa muurikkalettuja noin kello 11-18, joita tarjoillaan tilan mansikoiden ja kermiksen kanssa.

Pursilan tila, Hausjärvi

Avoinna: Lauantaina klo 11-16

Pursilan tila on monipuolinen maatila, jossa tuotetaan viljaa, öljykasveja sekä härkäpapua. Luonnon monimuotoisuuden elvyttäminen ja vaaliminen on kantavia teemoja tilan toiminnassa. Tilalla laiduntaa myös pieni emolehmäkarja ja lammaskatras.

Mukulan luomumarjatila, Iitti

Avoinna: Lauantaina klo 11-16 , Sunnuntaina klo 11-18

Mukulan perhetila sijaitsee perinnemaisemissa Urajärven rannalla Löyttilän kylällä, 3 km päässä kirkonkylältä. Tilapuodista saat laajasti kiiteltyjä luomumansikoitamme, todennäköisesti juuri satokautensa aloittavia haskap-marjoja sekä muita paikallisia tuotteita. Myös pop up kahvila on auki.

Sivu 2 / 4

Viimeisimmät vinkit ja uutiset

Yhteistyökumppanimme

EU
Hämeenmaa MTK Häme Kasvua Hämeessä