Kasvua Hämeessä
  • Taste of Häme
  • Meistä
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • Blogi
  • Materiaalit
  • Tuottajatarinat
  • Yhteystiedot

Avainsana: luomuhäme

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä 10.9.2022! Lähde mukaan kohteeksi!

Ajankohtaista | Julkaistu: 29.7.2022

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin kuluttajat etsivät vastauksia valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10.9.2022. Lähde sinäkin mukaan tapahtumakohteeksi!

Koiskalan kartano, Lahti

Avoin maatila | Julkaistu: 27.6.2022

Koiskalan Kartano on toimiva, nykyaikainen luomutila keskellä Lahtea, jonka päätuotantosuunta on viljan ja palkokasvien viljely sekä suomenlampaiden kasvatus. Tilalla panostetaan laadukkaaseen tuotantoon myös ympäristönäkökohdat huomioon ottaen.

#luomuhäme -onnistunutta yhteistyötä!

Ajankohtaista | Julkaistu: 3.12.2021

Luomussa vara parempi -hankkeen päätöswebinaari järjestetään torstaina 9.12.2021 klo 10-14. Webinaarissa kerrotaan hankkeen tuloksista ja pohditaan hämäläisen luomun kehitysnäkymiä ruokajärjestelmässä. Luomussa vara parempi –hanke oli kolmivuotinen EU:n Maaseuturahaston rahoittama yhteistyöhanke. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Päijät-Hämeen ruokasektorin tulevaisuusseminaarin materiaalit

Materiaalit | Julkaistu: 20.8.2020

Päijät-Hämeen ruokasektorin tulevaisuusseminaarissa 13.8.2020 etsittiin eväitä tulevaan. Seminaarissa puhuttiin ruokasektorin haasteista ja poluista kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa, EU:n tulevan maatalouspolitiikan suunnasta, Lahden kaupungin ympäristöohjelmasta ja alueen toimijoiden tulevaisuuskuvista.

Mustialan luomuvuosi onnistui

Blogi | Julkaistu: 12.12.2019

Luomussa vara parempi- hankkeen ensimmäistä toimintavuotta paketoidaan parhaillaan. Hankkeessa pääpaino oli tänä vuonna Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan luomutuotannon koetoiminnan käynnistämisessä ja erilaisten kokeiluiden tekemisessä.

Luomutuotanto ja kestävän kehityksen tavoitteet -raportti

Materiaalit | Julkaistu: 12.12.2019

Luomutuotanto edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Hollannissa tehdyn tutkimuskatsauksen mukaan luomu edistää muun muassa ilmastonmuutoksen hillintää ja luonnon monimuotoisuutta sekä varmistaa ruoan ja puhtaan veden riittävyyttä maailmassa.  

Maidontuotanto luomuun

Tapahtumat | Tapahtuma-aika: 23/01/2020

Tule kuulemaan, miten luomuun siirtyminen sujui Mustialan opetus ja tutkimusmaatilalla.
Puheenvuoroissa keskustellaan, miten siirtymiseen tulee varautua ja miten luomu vaikuttaa tilan toiminnan suunnitteluun pitkällä tähtäimellä.

Pienryhmätoimintaa luomukasvitiloille

Tapahtumat | Tapahtuma-aika: 10/12/2019

Elina II- hankkeessa käynnistyy loppuvuoden aikana Luomupienryhmiä. Pienryhmässä on mahdollisuus kehittää omaa osaamista ja parantaa tilan kannattavuutta. Tervetuloa mukaan!

Kasvukauden tulokset -seminaari

Tapahtumat | Tapahtuma-aika: 10/10/2019

Luomussa vara parempi -hanke järjestää Kasvukauden tulokset -seminaarin torstaina 10.10.2019. Päivässä esittelellään Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan kasvukauden 2019 koe- ja kokeilutoiminnan ja talousviljelyn tuloksia sekä yritysten kokemuksia yhteistyöstä. Lisäksi ideoidaan vuoden 2020 kasvukauden toimintaa. Tarjolla mielenkiintoinen läpileikkaus kasvukauteen ja luomuun.

Artikkelien selaus

Vanhemmat artikkelit

Valikko

  • Avoimet maatilat
  • Meistä
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • Materiaalit
  • Tuottajat ja tarinat
  • Yhteystiedot

Päättyneet hankkeet

  • Blogit
  • Hankeraportit

Sosiaalinen Media

Yhteystiedot

MTK Häme ry
Vanajantie 10 b
13110 Hämeenlinna

Puhelin 040 723 8801

kasvuahameessa.fi

etunimi.sukunimi@mtk.fi