Seitsemän hyvää syytä tulla ruokamatkalle Hämeeseen!

Aina jaksan yllättyä ja ihastua siitä, miten paljon meillä täällä Hämeessä onkaan niitä kuuluisia ”piilotettuja helmiä” ja mitä mielenkiintoisempia käyntikohteita, ihan kaiken ikäisille ja lähellä. Maaseudulla ajaessa kannattaa ehdottomasti keventää kaasujalkaa ja varata aikaa spontaaneille pysähdyksille ja vierailuille, lupaan että se kannattaa!

Pelkästään hämäläisen ruuan ympärille on helppo listata kymmeniä kohteita, jotka ovat vierailun arvoisia. Ai miksikö? tai mistä ihmeestä ne ”piilotetut helmet” siihen hetkeen löytää, kun auto on liikkeellä ja lapset kirkuvat malttamattomana takapenkillä?

Jotta lähteminen olisi helppoa ja kohteet löydättävissä, listasin sinulle seitsemän hyvää syytä lähteä ruokamatkalle Hämeeseen:

 1. Tutustu lähiseutuun
  Hämeen maaseutu on täynnä mitä ihanimpia käyntikohteita ympäri vuoden. www.tasteofhame.fi -sivuille on listattu Hämeen parhaat ruokamatkailukohteet! Sivuilta löytyvän karttapalvelun avulla voit helposti suunnitella oman retkipäiväsi. Hämeestä löydät paikallisuutta, alueellista ruokakulttuuria ja erikoisuuksia. You love it!
 2. Koe ruokaelämyksiä
  Herkuttele sesongin parhailla antimilla – auringon kypsyttämillä marjoilla, lähitilan burgerilla, maukkailla juomilla, härkäpapuvohveleilla tai vaikkapa itse tehdyllä jäätelöllä. Tätä ja paljon muuta tarjoaa Häme.
 3. Suosi paikallista
  Ostamalla lähituotteita tai vierailemalla paikallisissa kohteissa, tuet maanviljelijöiden ja heidän perheidensä lisäksi myös muita hämäläisiä ruoka-alan yrittäjiä, maaseutua ja koko Hämeen elinkeinoelämää. Hämäläinen ruoka työllistää!
 4. Säästä luontoa
  Mitä lähempänä Mansikki on lypsetty, sitä vähemmän tarvitaan kuljetuskilometrejä. Suomalaiset ja hämäläiset maatalouden tuotantoyksiköt ovat edelleen kansainvälisessä vertailussa pieniä, ihmisen ja perheviljelmän kokoisia. Lähellä tuotettu ja sieltä myös ostettu ruoka säästää luontoa.
 5. Lähimatkailu on vastuullista
  Hämeessä voit kiertää ruokakohteesta toiseen vaikkapa pyörällä! Tämä jos mikä on vastuullinen valinta. Myös autolla kuljettaessa etäisyydet ovat lyhyet ja aikaa ei tarvitse käyttää autossa istumiseen – paljon nähtävää, lähellä! Valmiita pyöräretkiehdotuksia makujen ja maisemien Hämeeseen
 6. Nauti aidoista asioista
  Hämäläinen maaseutu tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen kaikille aisteille. Koe viljavat vainiot, lainehtivat niityt, metsäiset harjut, avarat järvenselät, historialliset kartanot, viihtyisät kahvilat tai vaikkapa perinteikkäät suoramyyntilat. Rapsuttele eläimiä, tee ostoksia tai vain tutustu elämään maaseudulla. Tätä tarjoaa Taste of Häme!
 7. Nauti kohtaamisista
  Vaikka hämäläisiä kuvaillaan usein hitaaksi ja harkitsevaksi, on tunnelma Hämeen maaseudulla ja lähiruokakohteissa välitön ja rento! Sinut otetaan vastaan aina yhtä vieraanvaraisesti – tervetuloa kokemaan aitoja elämyksiä!

Nyt siis suunta kohti Hämeen maaseutua ja nauttimaan ihanista kesäkohteista,
Enjoy the taste of Häme!

Jaa kokemuksesi somessa #tasteofhäme #ruokamatkallahämeessä

Facebook: Taste of Häme
Instagram: Kasvua Hämeessä
www.tasteofhame.fi

Ihanaa kesää ja nähdään ruokamatkalla Hämeessä!

Karita Toivanen
tidottaja, MTK Häme ry / Ruokaviesti- hanke
Puh. 040  723 8801, karita.toivanen@mtk.fi

Karita vierailulla Hirvilammen luomu tilalla.