Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuuswebinaarin materiaalit

Mihin menet hämäläinen ruoka?

30.10.2020 järjestetyssä Kanta-Hämeen ruokasektorin tulevaisuus -webinaarissa paneuduttiin maakunnalliseen ruokajärjestelmään, sen nykytilanteeseen ja muutostarpeisiin reiluuden, uusien roolien ja erikoistumisen näkökulmasta. Tilaisuudella luotiin suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Vastaavanlainen tilaisuus järjestettiin 13.8.2020 Päijät-Hämeessä. Paneelissa oli mukana hämäläisiä ruokasektorin toimijoita ja keskustelussa pohdimme mm. sitä mitä tulevaisuudesta ajatellaan maatiloilla, ruokateollisuudessa ja ammattikeittiöissä.

Webinaaritallenteeseen pääset täältä.

Webinaari-esitykset:

Ruokajärjestelmä muutoksessa: miten se tehdään reilusti?
Tutkija Kaisa Karttunen, e2 Tutkimus, JustFood- hanke
Kaisa Karttunen_Kanta-Häme ruokajärjestelmä muutoksessa

Mikä voisi olla maatilojen uusi rooli? Tohtorikoulutettava Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto
Kari Koppelmäki_301020

Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla, Tutkimusjohtaja Annukka Pakarinen, Hämeen Ammattikorkeakoulu
Annukka Pakarinen_Älykäs erikoistuminen hämäläisellä ruokasektorilla

Paneeli: Mitä Hämeessä pitäisi tuottaa vuonna 2030?

Keskustelemassa:
maidontuottaja Katri Salovaara, Pelto-Mattilan tila
ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Pia Julin, Palmia
viljelijä Jari Eerola, Setälä-Eerolan tila
hankinta- ja kehityspäällikkö Sami-Jussi Talpila, HKScan
palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi
viljelijä Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu

Kasvua Hämeessä