Elonkierto, Jokioinen

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Elonkierto on Jokioisilla sijaitseva kaikille avoin ja maksuton kotieläinpiha ja esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Jokioisten kartanoiden perustama puistoalue tarjoaa koko perheelle rauhallisen matkakohteen keskellä Hämeen ikivanhaa maatalousmaisemaa.

Kesäisin puistossa laiduntaa lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja. Eläimet saapuvat puistoon touko-kesäkuun vaihteessa ja viipyvät syyskuun puolivälin paikkeille.

Avoimet maatilat päivänä voit astu puiston tiedepolulle tutustumaan kestävään ruoantuotantoon sekä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin väliseen suhteeseen! Voit kulkea valitsemiasi 1-2 kilometrin mittaisia reittejä, joiden varrella tapaat kesäisin suomalaisia alkuperäisrotuisia kotieläimiä ja löydät pohjoisiin viljelyoloihimme sopeutuneita viljelykasveja. Myös yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa.

Elonkierron lähtökohtana on luonnonvarojen kestävälle käytölle ja kiertotalouden periaatteille rakentuvan yhteistoiminnan edistäminen. Puiston perusnäyttelyssä havainnollistetaan maaseutuympäristön monimuotoisuutta, kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja maaperän hyvinvoinnista sekä tuodaan esiin ruoantuotannon, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin välistä suhdetta. Elonkierron reunamalla on alue tunnelmallista vanhaa metsää metsäpolkuineen ja esittelytauluineen.

Elonkierron Makasiinista löydät opastuskeskuksen ja Makasiinikahvilan, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja leivonnaisia. Kahvilan aukioloajat ja lisätietoja löydät täältä. Makasiinista löytyy myös lapsille olkipomppis. Tiedepolun varrella sijaitsee myös omien eväiden syöntiin soveltuvia levähdyskatoksia, huvimaja sekä nuotiopaikka ja laavu.

Toiminta muina aikoina:

Puisto on avoinna joka päivä kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin ja sinne on vapaa pääsy klo 6 – 23. Kesäisin Elonkierrossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Elonkierron tapahtumista löydät lisätietoja täältä.

Elonkierron polkuja pystyy kiertämään myös pyörätuolin ja rollatorin avulla. Olet tervetullut myös koirasi kanssa, mutta pidäthän koirasi lieassa ja kerään jätökset niille varattuihin roska-astioihin.

Yhteystiedot

Miia Kuhanen
miia.kuhanen@elonkierto.fi.fi
p. 0505474729
Ojaistentie 44, 31600 Jokioinen

Verkkosivut: www.elonkierronystavat.fi
Facebook: elonkierto
Instagram: elonkierto