Hirvilammen luomu, Hämeenlinna

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Hämeenlinnassa Vuorentaan aukealla sijaitsee vuonna 2019 toimintansa aloittanut Hirvilammen luomu. Tilaa pyörittävät Susanna Valtonen ja Otto Paakkala.  Nyt tilalla laiduntaa reilut 40 emolehmää vasikoineen, hiehot ja siitossonnit Reino ja Pyry. Tilan emolehmät ovat rodultaan simmentaleja ja aberdeen anguksia.

Avoimet maatilat tapahtumapäivänä mahdollisuus tutustua tilan emolehmiin ja vasikoihin, tervehtiä tilan kesälampaita ja sekä ruokkia kesäkanoja. Sekä ostaa tilan omia luomunaudanlihatuotteita. Päivän aikana tilalla palvelee myös pieni kahvila.

Hirvilammella on tapahtumapäivänä myös Mikkolan maatilan esittelypiste, jossa voi tutustua hunajantuotantoon.

Toiminta muina aikoina:

Oton ja Susannan tavoitteena on kasvattaa naudanlihaa eläinten hyvinvointi ja lajityypilliset käyttäytymismallit huomioiden. Eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden parantaminen ovat tilan toiminnan kulmakiviä. Tila osallistuu mielellään erilaisiin tutkimuksiin ja kokeilee uusia innovaatioita. Lapsiperheiden ilona tilalla on myös Susannan pieni kanalauma ja lampaat, jota pääsee vierailuiden yhteydessä moikkaamaan ja ruokkimaan.

Tervetuloa tutustumaan tilan toimintaan ennakkovarauksesta. Tila vastaanottaa mielellään esimerkiksi koulu- ja päiväkotiryhmiä tutustumaan tilan toimintaan.

Suoramyynti: tila myy itse tuottamia luomunaudanliha tuotteita. Tilauksen ympäri vuoden verkkosivujen kautta tai tilan Facebook-sivuilta. Tuotteet.

Tutustu tilan toimintaan ja Susannaan Ruokamatkalla Hämeessä -videolta

Yhteystiedot

Susanna Valtonen
valtonen.susanna@gmail.com
p. 044 9737400
Hirvilammentie 85, 13700 Hämeenlinna

Verkkosivut: https://hirvilammenluomu.fi/
Facebook: Hirvilammin luomu
Instagram: hirvilammenluomu
Youtube: Susanna Valtonen