Häme Highland Honey, Hämeenlinna

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Häme Highland Honey – herkut löydät Alhaisten luontotilalta! Noin vuodesta 1855 Alhaisten tilalla Hämeen Järviylängöllä, Kalvolan metsäkulmalla on kasvatettu metsää, viljelty peltoja ja nautittu luonnon antimista. Uusi sukupolvi tuo aina uudet kujeet. Luonnon- ja riistanhoito sekä mehiläiset ovat nykyisin tilan toiminnan keskiössä. Peltojen kukkakaistat, vesilintuja kuhisevat kosteikot, lehmät ja lampaat laitumella, oma METSO-suojelualue sekä riistaystävällisesti hoidetut metsät ovat kansainvälisen Wildlife Estate -tunnuksen arvoinen kokonaisuus. Pienikin tila voi tehdä paljon luonnon vuoksi!

Avoimet maatilat päivänä tilan tuotteita myynnissä piharakennuksessa: vastalingottua hunajaa, mehiläisvahatuotteita ja luonnonkosmetiikkaa sekä kahvia & pientä purtavaa. Lapsille paljon mukavaa tekemistä. Pihapiiristä löytyy mm. keinuja, kepparirata ja kotieläimiä! Kerromme mehiläisten hoidosta pihapiirissä ja voit myös tutustua tilan riistan- ja luonnonhoitokohteisiin merkityllä polulla.

Hunaja: Hämeen järviylängön erikoishunajan mehiläisemme keräävät metsien ja järvien täplittämältä Kalvolan metsäkulmalta. Lähihunajan runsaat sadot saadaan ympäröivien kulttuurimaisemien pientareilta ja puutarhoista. Kotitilamme mehiläistarhan ainutlaatuisessa hunajassa maistuu lajirunsaat kukkaniittymme ja laitumet, jotka tarjoavat perhosille ja hyönteisille elintärkeää ravintoa. Kosteikkojen sekä luonto- ja riistaystävällisten hoidettujen metsien kukkien aromit täydentävät nautinnon.

Tule tutustumaan!

Yhteystiedot

Elisa Ahtosaari
info@hamehoney.com
p. 0405938700
Uurtaanharjuntie 144, Hämeenlinna

Kotisivut: www.hamehoney.com
Facebook: Häme highland honey
Instagram: alhainenfamilyfarm