Metsälän tila, Lammi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Tämä tila on ylpeästi hieman erilainen pieni maatila, Hämeen sydämessä Hämeenlinnan Lammilla. Metsälän Tilalla kasvatetaan ajatuksella ja arvostuksella luonnonlaidun lihaa; lähiniityillä ja metsälaitumilla kasvanutta kotimaista suomenlammasta. Luonnonlaitumien hoito kuuluu olennaisena osana lampaiden sekä hevosten tehtäviin ja tilan väki haluaakin palauttaa tilan vanhat osittain metsittyneet hakamaat takasin loistoonsa. Kotiseutumme kulttuurimaisema on nykyään yksi Suomen valtakunnallisesti tunnustetuista arvokkaista maisema-alueista. Lampaiden lisäksi tilalla käyskentelee hevonen ja poni, kanoja ja kalkkunoita koiria ja kissoja, kaneja sekä mehiläisiä. Metsälän tila haluaa tuoda esiin lampaan lihan monipuolisuutta, myös helppona arkiruokana. Ei vain pääsiäisen sesonkituotteena.

Metsälässä pääset päivän aikana rapsuttelemaan eläimiä, näkemään monenlaisia eläinvauvoja ja Vili poni tottuneesti ratsastuttaa pienimpiä eläintenystäviä.

Tilalla on myynnissä erilaisia lammastuotteita: lihaa, makkaraa, purkkilihaa, villalankaa, huovutusvillaa, taljoja, hunajaa ja itse tehtyä saippuaa yms.

Metsälässä pääset tutustumaan tilan omien tuotteiden lisäksi myös muiden paikallisten tekijöiden tuotteisiin mm hyötykasveja, kukkia, Lammin kylät tuotteita. Paikalla myös mehiläistarhurimme Hunaja Niina kertomassa mehiläisten kiehtovasta elämästä.

Tervetuloa Metsälän tilalle!

Yhteystiedot

Milla Metsälä
Puh. 050 3496 653
metsalantila@gmail.com