Kuusamon mansikkatila, Lammi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Kuusamon Mansikkatila sijaitsee Lammilla, ja sillä on pitkät perinteet mansikanviljelyyn. Ensimmäiset mansikan taimet on tilalle istutettu jo vuonna 1980. Tila on emännän kotitila, jota nykyinen isäntäpari Johanna ja Kai Mettälä ovat viljelleet vuodesta 2000.

Tervetuloa ostoksille Lammille Kuusamon Mansikkatilan kesämyymälään ja nauttimaan kesäkahvilan terassille makoisat kahvit. Myymälä ja kesäkahvila on avoinna sesonkiajan päivittäin.

Muuta:

Tilan pelloilla kasvaa mansikkaa, vadelmaa, tarhahernettä  ja viljaa. Mansikanviljely on ehdottomasti tilan päätuotantosuunta. Tilalla jalostetaan itse myös paljon erilaisia mehuja, hilloja, hyytelöitä, marjajauheita ja glögejä, joita on tuotannossa yhteensä lähes 40 eri tuotetta. Mehut ja hillot valmistetaan edelleen käsityönä isoäidin reseptien mukaan – ja ilman lisäaineita! Yhteistyössä muiden tuottajien kanssa tilan mansikoista on valmistettu myös Mansikkajäätelöä ja Mansikkalimonadia.

Marjojen jatkojalostusta on tilalla ollut jo vuodesta 1992 lähtien. Jalosteita voi ostaa suoraan tilalta, lähiseudun marketeista ja Reko-ruokapiireistä. Tilan oma myymälä ja kesäkahvila on avoinna päivittäin kesä-elokuussa marjasesongin ajan. Marras-joulukuussa tilalla toimii tunnelmallinen joulumyymälä. Muuna aikana myymälä on avoinna satunnaisesti. Kesäsesongin aikana tilan omia myyntipisteitä löytyy myös Lammin keskustasta ja Kauppakeskus Tuulosesta.

Yhteystiedot