Valkosipulitila Solstrand, Loppi

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtumakohde

Solstrand on pieni puutarhatila, jossa hyödynnetään villivihanneksia ja kasvatetaan tuotteita ilman keinolannoitteita ja myrkkyjä. Tilan isäntä musisoi ja kokkaa, emäntä kirjoittaa.

Pop up -ravintolassa tarjolla keittoja ja leipää sekä suolaisia ja makeita piirakoita. Keitoissa vaihtoehtoina on ollut hirvi/riista, kala, kasvis ja sieni. Puolenpäivän aikaan isännän bändi soittaa elävää musiikkia.

Tilan sato alkaa kypsyä. Päätuotteitamme ovat valkosipuli ja chili, lisäksi kasvatamme tomaattia, kurkkua, yrttejä, juureksia, mangoldia ynnä muuta. Myös omia säilykkeitä muun muassa villivihanneksista on myynnissä. Myynnissä ovat myös Marika Tudeerin kirjat ”Makasiini – maallemuuttajan tarinoita” sekä romaanit ”Lähteen rannalla elämä” ja ”Ida, yhteiskoululainen”.

Pankkikortti, käteinen ja MobilePay käyvät. Parkkitilaa on, mutta tarvittaessa käytössä on myös läheisen Liitontalon parkkipaikka, sieltä kävelymatkaa noin 600 metriä. WC, huussi ja uintimahdollisuuskin löytyvät.
Ruokailupaikan voit itse valita puutarhasta, rannasta tai lasiverannalta. Sateen sattuessa suojaa löytyy myös tilavasta katoksesta ja teltasta.

 

SOLSTRAND ELI SINERVÄNKOSKI

Pilpalan Sinervänniemellä Näkyvä-lammen rannalla on asuttu jo pitkään. Tilan vanhin rakennus on rannassa yhä tukevasti seisova torppa, johon 1800-luvun puolivälin jälkeen muutti parantajamuori Serafia. Serafia kuoli 1896.

Solstrandin kehitys puutarhatilaksi alkoi 2003, kun diplomi-insinööri Lassi Tudeer ostisen. Tietokonealan työt Espoossa saivat jäädä, ja Lassi opiskeli puutarhuriksi.
Nyt tila tuottaa muun muassa juureksia, yrttejä ja vihanneksia etupäässä omaan käyttöön ja lisäksi myyntiin lähinnä valkosipulia ja chiliä.

Kaikki tilan tuotteet viljellään puhtaasti käsivoimin ilman mitään keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Lannoitteina käytetään Pelto-Seppälän nautojen
ja hevosten lantaa. Lisänä on oman kotitarvekanalan pehku ja lanta.

Jokainen valkosipuli on käsin lajiteltu ja tutkittu. Myös tuotteiden jatkojalostus tapahtuu käsityönä. Valkosipulien marinadeissa on mausteena oman tilan chili
sekä kerkät Solstrandin kuusista.

Tervetuloa tutustumaan!

Yhteystiedot:

Marika Tudeer
Sinervänpolku 15, 12750 Pilpala (Loppi)
marika.tudeer@gmail.com
p. 044 5522 555
Verkkosivut: https://www.tudeer.fi/
Facebok: Valkosipulitila Solstrand

Blogi: Pilkkeitä Pilpalasta